Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.09.03. 22:50 Ullerde

Vuelta Espana 2011 - 14. szakasz - Összefoglaló

A mai nap Astorga és a Lagos de Somiedo közötti 173,2 km várt a mezőnyre, hegyi befutóval a végén. Lássuk mi történt!

 

 

 

A szakasz során egy első és egy második kategoriás, majd a végén egy kiemelt kategóriás emelkedő várt a mezőnyre. A menetrend a szokásos volt kialakult egy szökevénycsoport amelyet ma 17en alkottak. David De la Fuente (Geox), Guillaume Bonnafond (Ag2r), Lloyd Mondory (Ag2r), Luis León Sanchez (Rabobank), Karsten Kroon (BMC), Daniele Righi (Lampre), Rein Taaramae (Cofidis), Yohan Bagot (Cofidis), Jonas Aaen Jörgensen (Saxo Bank), Inaki Isasi (Euskaltel), Jorge Azanza (Euskaltel), Francesco Bellotti (Liquigas), Alberto Benitez (Andalucia), Leigh Howard (HTC), Sep Vanmarcke (Garmin), Alexander Kuschynksi (Katusha) és Edouard Vorganov (Katusha). A legnagyobb előnyük 7 perc 38 mp volt a főmezőnnyel szemben, ám az első emelkedőtől kezdve ez folyamatosan csökkent. A második kategóriás Ventanaról lefelé egy sajnálatos bukás történt a szökevéynek között, ketten is kisodródtak az egyik kanyarban és a szakadékba estek, de szerencsére sem Vanmarckenak sem Kroonnak nem lett komoly baja, a belga fiú tovább is tudott menni, Kroon azonban feladta a versenyt. Így tett egyébként rögtön a rajt után az eléggé formánkívűl lévő az idei Giron 2. helyen végző Michele Scarponi is.

 

Az első kategóriás hegyen a szökevények szép lassan elkezdtek lemorzsolódni, addig a mezőnyben elindult a meccs. Intxausti segítségével Bruseghin támadott, majd pedig Daniel Moreno indult meg, végül sikerült is elszökniük, ám a lejtmenetben utolérték őket hiába csatlakozott hozzájuk az előről leszakadt Vorganov, mivel Dani Moreno az összetettben is veszélyes volt Wigginsékre. A legnagyobb előnyük 1 perc körüli volt. A mezőnyben Cobo és Rodriguez is mozgolódott, de támadni egyikük sem próbált. A downhill után jöhetett az utolsó 20 kilométer és a Lagos de Somiego.

 

A szökevényekhez folymatosan jött fel hátulról a mezőny és 1 perc körüli hátránnyal kezdhették meg a hegyet, elöl márcsak ketten voltak Taaramae és De la Fuente mögöttük pedig a Liquigas és Leopard által vezetett főmezőny. A tempó nem volt nagy a különbség sem csökkent, befagyott az 1 perc környékére, amikor is 6-7 kilométerrel a vége előtt előbb Txurruka majd Dani Moreno ismét elindult. Az ő támadásukat követte JuanJo Cobo támadása amire már az élmezőny tagjai sem tudtak reagálni, Cobo hihetetlen intenzitással indult meg, kikerülte Txurrukát és Morenot is. A hegy meredekebb része ekkor még hátra volt ideális tehát az időkülönbség megszerzésére. A mezőnyben a Sky brit tandeme (félig kenyai) állt előre Froome és Wiggins, akik a Covatillához hasonló tempómenésbe kezdtek, amit az esélyesek közül sem Nibali sem Joaquin Rodriguez nem bírt. Fokozatosan szakadtak le az emberek, maradt Froome, Wiggins, Mollema, Menchov, Poels és Van den Broeck. Eközben előrébb De la Fuente lemaradt Taarameról, hogy az érkező Cobonak be tudjon állni segíteni, meg is tette, de az észt fiút már nem tudták utolérni, ám a 2-3. helyért járó jóváírásokat ígyis bezsebelték.

 

Taaramae élete első nagy körversenyen aratott sikere volt, a Touron harcban volt a fehér trikóért, Vueltán szakaszgyőzelem, úgyhogy ez egy kimondottan sikeres éve az észtnek. Mögötte a két Geoxos Cobo és De la Fuente érkeztek meg, majd Poels 5 mp-et verve a Wigginsékre az ötödik helyen futott be. Nibali és Rodriguez kéz a kézben 2 percet kaptak ma. Az összetett első tíz helyén sok változás történt, többen is lemaradtak, de Bradley Wiggins megőrízte csapat és honfitársa előtt a vezetést.

 

1 Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne 4:39:01  
2 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Geox-TMC 0:00:25  
3 David De La Fuente Rasilla (Spa) Geox-TMC 0:00:29  
4 Wout Poels (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:00:40  
5 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 0:00:45  
6 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling    
7 Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team    
8 Denis Menchov (Rus) Geox-TMC    
9 Mikel Nieve Ituralde (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:00:55  
10 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:01:00  


összetett
1 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 55:54:45  
2 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 0:00:07  
3 Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:36  
4 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Geox-TMC 0:00:55  
5 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 0:00:58  
6 Fredrik Kessiakoff (Swe) Pro Team Astana 0:01:23  
7 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:01:25  
8 Maxime Monfort (Bel) Leopard Trek 0:01:37  
9 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:02:16  
10 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha Team 0:02:24 
 

Menchov megrázta magát, már a 11.helyen áll, a hegyeken eddig remekül teljesítő Poels a 17., Rodriguez visszacsúszott a 18. helyre, Dan Martin 21., Sastre 22., a szakaszon defekt miatt hátracsúszó majd az utolsó hegyen már magát nem megeröltető Zubeldia pedig a 30. helyre esett vissza. A pontversenyben Joaquin Rodriguez, míg a hegyi összetettben továbbra is David Moncoutie vezet, a kombinációs versenyben Bauke Mollema visszavette a vezetést, igaz csak az összetettben való jobb helyezése miatt előzi meg Morenot, a csapatversenyben pedig a ma nagyon erős Geox vette át a vezetést.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr483200969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása