Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.09.26. 11:27 Bondi

Országúti VB 2011 - férfi mezőnyverseny

A férfiak mezőnyversenye 266 kilométeres volt, a koppenhágai körpályán.

Hamar kialakult a nap szökése, egy hét fős boly szakadt el a pelotontól. A szökevényeket Pablo Lastras (Spain) Anthony Roux (France), Christian Poos (Luxembourg), Maxim Iglinskiy (Kazakhstan), Oleg Chuzhda (Ukraine), Robert Kiserlovski (Croatia) és Tanel Kangert (Estonia) alkotta.

Az első fél órában majdnem 50 km/h-s átlagot hajtottak az elől lévők, a pelotont a Brit-ek csapata vezette, végig kontrollálva a mezőnyt és a versenyt.

A verseny elején a Peloton-t a Vuelta friss 2. helyezettje Chris Froome vezette, a szökést egyelőre még hagyták, így a 7 fő 8 perces előnyt is ki tudott harcolni magának.

Majd Steve Cummings és David Millar állt a főmezőny élére és megkezdték a felzárkózást. 150 kilométer elteltével már csak 4 perc volt a hátrányuk. Ekkor jöhetett egy újabb támadás a mezőnyből, a belgák kezdtek el mocorogni, Johann Van Summeren és Oliver Kaisen mellett a francia Yohann Offredo az olasz Luca Paolini és az ausztrál Simon Clarke eredt a szökés után.

A főmezőnyben a briteknek a németek és az amerikaiak segítettek be a vezetésbe. Majd letekertek egy újabb kört, a célegyenesben egy nagyobb bukás történt, korábban már volt egy két pity puty, de ekkor a mezőny kettészakadt. A második sorban találta magát a címvédő Hushovd vagy a pár nappal ezelőtti újdonsült időfutam világbajnok Tony Martin.

Ez a sor sejthető volt, hogy már nem tud felérni, hiszen hamar 1 perc lett a hátrányuk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr313257380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása