Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2012.01.16. 21:29 bendzsi98

Tour Down Under 2012-előzetes

 Ma éjjel kezdődik az idei első ProTour verseny, a Santos Tour Down Under. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is elég jó mezőny gyűlt össze, és elég jó verseny elé nézhetünk. Lássuk csak, hogy kik és mik játszhatnak főszerepet!

Először a szakaszok elemzésével kezdeném. Az idei verseny eléggé dombos lesz, így várhatóan a dombon jól menők vihetik el a sikereket. A verseny egy nagyon jó helyszínt is érint: az 5. szakaszon például a befutó az "Old Willunga Hill"-en lesz, ami hagyománynak örvendhet. Az idén két dombos befutó játszhat főszerepet: a 2. és a már említett 5. szakasz lehet sorsdöntő. A többi szakaszon sprinthajrá várható, de akár egy-egy szökés is hazaérhet talán. Itt vannak a szakaszprofilok:

1. szakasz(Prospect-Clare, 149 km):

2. szakasz(Lobethal-Stirling, 148 km, dombos/hegyi befutó):

3. szakasz(Unley-Victor Harbour, 134.5 km, dombos szakasz):

4. szakasz(Norwood-Tanunda, 130 km):

5. szakasz(McLaren Vale-Old Willunga Hill, 151.5 km, hegyi befutó):

6. szakasz(Adelaide City Council Street Circuit, 90 km=20x4.5 km):

Mint ahogy láthatjuk, a szakaszok nem hosszúak.

Most pedig térjünk át a szerintem mindenki számára legjobban várt témára: az esélyesekre. A dombos befutók miatt nem hiszem, hogy egy sprinter odaérhet a győzelemre, bár aki jól bírja az emelkedőket, akár nyerhet. A verseny fő esélyese természetesen a nagy visszatérő, akit mindenki várt: Alejandro Valverde. A Movistar kerekese mondjuk nem lehet olyan kirobbanó formában, de mindenképpen nagy esélyes. Aztán meg kell mindenképpen említeni a GreenEdge újdonsült ausztrál bajnokát, Simon Gerranst, akár ő is nyerhet. Ott lehet a végelszámolásnál Luis Leon Sanchez, a Rabobank kerekese; Alessandro Ballan, a 2008-as világbajnok; Ryder Hesjedal, a mindig jól menő kanadai; valamint meg kell említeni a címvédő Cameron Meyert a Garminból. A sprinterek közül Boasson Hagen, Goss, Bole, Haussler, vagy akár Rojas is esélyes lehet akár a dobogóra.

Az idei verseny is tehát elég jónak néz ki, reméljük jó versenyzés lesz, és egy igazán szoros küzdelem! Kövessétek a Velomania-t, hiszen minden nap információkkal és összefoglalóval jövünk! 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr963556652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása