Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2012.02.11. 19:53 bendzsi98

Katari körverseny 2012-összefoglaló

 Az idei évben immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a katari kerékpáros körversenyt. Idén is a sprintereknek kedvezett az útvonal, azonban a versenyt egy csapatidőfutam is tarkította. Lássuk egy kicsit részletesebben, mi is történt! 

Idén 6 szakasz volt, közülük 5 sík. Azonban a mezőnynek nem csak egymással, hanem az oldalszéllel is meg kellett küzdenie, ami nem volt egyszerű feladat. Sok World Tour csapat is elutazott a versenyre, és neves versenyzők is voltak. De erről árulkodjon a szakaszonkénti beszámoló!:

1. szakasz(Barzan Towers-Doha Golf Club):

A katari kör első szakaszán nem sok minden történt. Természetesen volt néhány szökevény, de őket hamar megfogták, így jöhetett a mezőnyhajrá. Rengeteg csapat építgette a vonatát, nagy volt a harc a minél jobb helyekért, de igazából egy csapat sem tűnt olyan erősnek. Az Omega Pharma-Quick Step két versenyzője, Chicchi és Steegmans azonban remek fölvezetést csinált Boonennek, melyek után a belga versenyző meg is nyerte a szakaszt. A fura mezőnyhajrában(Boonenen kívül nem is volt igazi sprint) Blythe lett a 2., míg a szlovák Sagan a 3. A világbajnok Cavendish ekkor még hátul volt, betegséggel küszködött. Ekkor... 

2. szakasz(Lusail TTT):

A csapatidőfutamról regényeket nem lehet írni, hisz semmi komolyabb dolog nem történt. A sok esélyes csapat közül Farrar együttese, a Garmin-Barracuda mente a legjobb időt, megelőzve Boonen csapatát, az Omega Pharmát. A 3. a Sky lett. Összetettben jelenleg Boonen, Farrar, Van Summeren hármas volt a képzeletbeli dobogón.

3.szakasz(Dukhan-Al Gharafa Stadium):

Az etap nem sok izgalmat tartogatott(az a fránya év eleji forma mindenkinél...). A Sky dolgozott a legtöbbet a végén, és a felgyógyuló Cavendish Eisel és Flecha segítségével megnyerte az etapot. Őt Boonen valamint a litván Kruopis követte. Cav ekkor fölugrott az összetett 3. helyére, Boonen és Farrar mögé.

4. szakasz(Al Thakhira-Madinat Al Shamal):

Az idei katari körverseny messze legizgalmasabb és legérdekesebb etapja volt ez. A nagyon erős oldalszél rengeteg csoportra zilálta szét a mezőnyt, amelyből igazából 5 ember tudott elől maradni: Boonen és csapattársa Steegmans; Cancellara; Veelers és Flecha. Ez a csoport többek között Cancellara támadása miatt tudott ellépni, és köztük is dőlt el az etap sorsa, melyet az összetettben vezető Boonen nyerte, megelőzve a holland Veelerst és Cancellarat. Farrar 9., Cavendish csak 31. lett, így át kellett adnia dobogós helyét csapattársának, Flechanak.

5. szakasz(Camel Race Track-Al Khor Corniche):

Egy újabb izgalommentes szakasz, amely egyben a leghosszabb is volt az idei versenyen. Na jó, volt egy izgalmas jelenet, ami sajnos nem volt szórakoztató: többek között Pozzato is elesett, aki kulcscsontját törte az esés következtében. A szakaszt egyébként ismét a világbajnok Cavendish nyerte, megelőzve a Liquigas duóját, Osst és Sagant. Az összetettben az ég egy adta világon semmi sem változott.

6. szakasz(Sealine Beach Resort-Doha Corniche):

Az idei katari körverseny utolsó szakasza is izgalmakat tartogatott. A rövid, 120 km-es szakaszon 11-szer kerülték meg a Dohában kijelölt 6 km-es körpályát. Megint volt szökevénysor, de utolérték őket, és megint úgy látszott, hogy Cavendish nyeri a szakaszt, hisz remekül helyezkedett Kluge kereke mögött. Ekkor úgy 500 méter lehetett hátra a szakaszból. Azonban egy pillanat alatt megtörtént a baj: Cavendish ráment Kluge kerekére, és elesett. Szerencsére más nem keveredett bele a bukásba, és Cav is megúszta sérülés nélkül. A szakaszt egyébként nagy meglepetésre az U23-as világbajnok Demare nyerte. Az FDJ-s, 20 éves srác remekül sprintelt, és meglepte a nagyokat. Meglepetésre az addig gyöngélkedő Galimzyanov lett a 2., míg Renshaw, a címvédő a 3. 

Az összetettet így Tom Boonen(Omega Pharma-Quick Step) nyerte, megelőzve Tyler Farrart(Garmin-Barracuda) és Juan Antonio Flechat(Sky). A ponttrikó is a belgáé lett. A legjobb fiatal Navardauskas(Garmin) lett, míg a csapatversenyben Boonen csapata lett az első. 

A 2012-es katari körverseny végeredménye:


1Tom Boonen (Bel) Omega Pharma-QuickStep15:42:14 
2Tyler Farrar (USA) Garmin-Barracuda0:00:28 
3Juan Antonio Flecha (Spa) Sky Procycling0:00:33 
4Gert Steegmans (Bel) Omega Pharma-Quick Step0:00:34 
5Tom Veelers (Ned) Project 1t4i0:01:00 
6Mark Cavendish (GBr) Sky Procycling0:01:05 
7Fabian Cancellara (Swi) RadioShack-Nissan0:01:06 
8Ramunas Navardauskas (Ltu) Garmin-Barracuda0:01:09 
9Aidis Kruopis (Ltu) GreenEdge Cycling Team0:01:10 
10

Adam Blythe (GBr) BMC Racing Team

0:01:14
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr274094758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása