Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2012.03.04. 20:33 Bondi

Paris - Nice 2012, az 1. szakasz összefoglalója

Elérkeztünk az idei év első komoly több napos versenyéhez. A legendás francia verseny az egyik felvezetője a Tour de France-nak.

Idén 8 szakaszból áll a körverseny. 2 időfutam mellett egy hegyi befutós és egy hegyi szakasz lesz, csupán egy igazi sík szakasz lesz.

Gyorsan nézzük át kik lehetnek a verseny esélyesei. Itt van a címvédő, az aktuális időfutam világbajnok, Tony Martin. A német talán nincs is olyan formában, mint tavaly ilyenkor és még a szakaszok is keményebbek, mint tavaly és tekintve, hogy nem lesz klasszikus időfutam, ezért igen csak kevés az esélye, hogy megvédje a címét.

A verseny 2 fő esélyese az idén visszatérő Valverde, aki remek formában tért vissza és meg sem látszik rajta a versenyek hiánya, bizonyításként meg is nyerte a 4 napos andalúz körversenyt. A másik esélyes Wiggins, aki szintén jó formában érkezik, 3. lett a Portugál Algarve körversenyen.

Érdemes még odafigyelni a többnapos versenyek specialistájára, az Omega Pharma- Quick Step nagy öregjére Levi Leipheimerre, valamint az ifjú titánok közül Taaramee, Mollema és Van Garderen is komoly tényező lehet Franciaországban.

Az első szakasz profilja

A rövid táv alatt, található egy 1,1 kilométeres viszonylag keményebb emelkedő, ami nem feltétlenül kedvez a klasszikus időfutam menőknek.

A versenyt Gustav Larsson, a Vacansoleil frissen igazolt időfutam menője nyerte. Ideje 11:19 lett. A második helyre Wiggins ért be, annak ellenére, hogy a végén már koránt sem voltak olyan ideálisak a körülmények, mint a verseny első feléig. Tony Martin 25 másodperces hátrányt összeszedve csak a 28. lett, hogy ez az esőnek tudható be nála, vagy csupán a formának az majd kiderül.

A szakasz eredménye

1 Gustav Larsson (Swe) Vacansoleil-DCM 0:11:19  
2 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 0:00:01  
3 Levi Leipheimer (USA) Omega Pharma-Quick Step 0:00:04  
4 Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team 0:00:09  
5 Thomas De Gendt (Bel) Vacansoleil-DCM 0:00:12  
6 Sylvain Chavanel (Fra) Omega Pharma-Quick Step    
7 Rein Taaramae (Est) Cofidis Le Credit En Ligne 0:00:13  
8 Markel Irizar Aranburu (Spa) RadioShack-Nissan    
9 Rémi Pauriol (Fra) FDJ-Bigmat 0:00:15  
10 Jerome Coppel (Fra) Saur-Sojasun    

Holnap egy 185 kilométeres szakasz vezet, majd Orleans-ba. A szakaszon gyakorlatilag csak egy apró 3. kategóriás emelkedő lesz az etap közepén.

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr384288928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása