Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.08. 21:11 velominator

Tour de France 2011 - 7. szakasz - Összefoglaló


A mai napon egy hosszú, kategorizált emelkedő nélküli sík szakaszt várt a versenyzőkre. Természetesen sprintbefutót várt mindenki a végén. Nos, lássuk mi történt.

A mai etap szökevénycsoportja közvetlenül a rajt után alakult ki, tagjai voltak Talabardon a Saurból, Delage és Meersman az FDJ-ből illetve Urtasun az Euskaltel csapatából. Az előnyük hét perc fölötti is volt, mindaddig, míg a befogásuk el nem kezdődött.
A vezető négyes bátran és elszántan küzdött, ám a mezőny bedarálta őket, mikor már csak 12 km volt hátra. A sprinthajrát viszonylag a szakasz végére tették, de még ekkor nem érték utol a szökevényeket. Szóval az 5. helyért ment a harc, amiben Cavendish lehajrázta Rojast. Sajnálatosan történt egy nagy bukás is, melyben néhányan súlyosan megsérültek is sok időt vesztettek. A Tour előtt jó formában lévő Wiggins is csúnyán odacsapta magát és valószínűleg kulcscsontörést szenvedett, ami miatt fel kellett adni a versenyt. A RadioShack csapatánál továbbra is a balszerencse az úr a háznál, mivel ma bukott Leipheimer megint és Horner is. Horner pedig esélyes lett volna a jó szereplésre. Mellettük még Rémi Pauriol is bukott például és emiatt kettészakadt a mezőny és így a sprintnél nem volt érdekelt a nagy nevek közül Boasson Hagen és Farrar. A versenyt ma feladta a két napja bukást szenvedett Tom Boonen is. Azonban attól még a mezőnyhajrá nem maradt el és itt a HTC felvezetősora által előnyhez juttatott Cavendish legyőzte Petacchit és Greipel. Ezzel a brit megszerezte 17. győzelmét a francia körversenyen. Az összetett versenyben nem történt semmi változás, vagyis továbbra is Hushovd vezet.

A zöld trikót továbbra is Rojas viseli, a hegyi trikó Hoogerlandon van és a fiatalok versenyét Gesink vezeti. A csapatverseny élén a Garmin áll továbbra is.

A szakasz eredménye:

1 Mark Cavendish (GBr) HTC-Highroad 5:38:53   
2 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre - ISD     
3 André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto     
4 Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team     
5 William Bonnet (Fra) FDJ     
6 Denis Galimzyanov (Rus) Katusha Team     
7 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo     
8 Sébastien Turgot (Fra) Team Europcar     
9 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Movistar Team     
10 Sébastien Hinault (Fra) AG2R La Mondiale 

A verseny eredménye:

1 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo 28:29:27   
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:00:01   
3 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek 0:00:04   
4 David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo 0:00:08   
5 Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack 0:00:10   
6 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 0:00:12   
7 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek     
8 Tony Martin (Ger) HTC-Highroad 0:00:13   
9 Peter Velits (Svk) HTC-Highroad     
10 Robert Gesink (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:20



A holnapi szakaszon kell igazán nagyot nyújtania a norvég sárga trikósnak, ha tényleg szeretné még megvédeni az első helyét, azonban ez nem lesz egyszerű. A mezőny elér ugyanis a Francia-középhegység területére, ahol ha nem is a legnehezebb emelkedők vannak itt, mégis már nagy nehézségeket okozhat a sprinterek számára ezek megmászása.  A holnapi nap a Super-Besse nevű emelkedőn lesz a befutó. Nos egy jó szökevényekből álló sor hazaérhet, viszont érzésem szerint nem fognak. A győzelemért Evans és Contador küzdhet és hát a többiek, mint Vinokourov és Voeckler például. Nem szabad megfeledkezni a hegyi befutó előtt lévő második kategóriás hegyről sem, ez a Col de La Croix Saint Robert, ami 1451 m magas.

A Super-Besse Sancy részletes profilja:
http://www.climbbybike.com/profile_520/Super_Besse_Besse_en_Chandesse_profile.jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr793051469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása