Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.13. 21:49 velominator

Eneco Tour 2011 - 5. szakasz - Összefoglaló



Ez a szakasz 189,2 km hosszú volt, Genkben volt a cél és a befutó is. Arra lehetett számítani, hogy Gilbert és Boasson Hagen fog küzdeni a részhajráknál az időjóváírásokért. Mi történt a szakaszon? Ezt jegyzem le most röviden.

Az első részhajrát Greipel nyerte meg Phinney és Swift előtt. Gilbert a végére tartalékolt. Azonban 70 km után kialakult egy háromfős szökevénycsoport. Ez a Skynak, a fehér trikós csapatának jól jött, így el is engedték őket. A Katusha és a Lampre mindent a kezében tartott, valószínűleg a sprintereiknek dolgoztak, így Gilbert nem tudott megszökni és Greipel is később defektet kapott. A verseny további történéseihez hozzátartozik az, hogy a szökevényeknek sikerült hazaérni, tehát Gilbert-nek nem sikerült ezen a szakaszon hoznia a norvégon. A hazaérésben szerepet játszott az is, hogy az esős úton a peloton csak várt és várt. Ezzel sikeres volt a szökés. Bono nyerte a szakaszt, Renev és Ovechkin előtt. A mezőnyhajrát az Astanából nyerte Vaitkus. Phinney pedig tizedik lett meglepetésre. Így még tartotta előnyét Boasson Hagen! Az utolsó szakaszra is maradtak izgalmak ezzel. Abban biztos vagyok, hogy a belga bajnok mindent meg fog tenni holnap.

A szakasz eredménye:

1 Matteo Bono (Ita) Lampre - ISD 4:12:14  
2 Sergey Renev (Kaz) Pro Team Astana    
3 Artem Ovechkin (Rus) Katusha Team 0:00:03  
4 Tomas Vaitkus (Ltu) Pro Team Astana 0:00:06  
5 Jurgen Roelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto    
6 Denis Galimzyanov (Rus) Katusha Team    
7 Kenny Robert Van Hummel (Ned) Skil - Shimano    
8 Jacopo Guarnieri (Ita) Liquigas-Cannondale    
9 Robbie McEwen (Aus) Team RadioShack    
10 Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team    

A verseny állása:

1 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling 18:01:26  
2 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:00:12  
3 David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo 0:00:18  
4 Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team 0:00:25  
5 Jos Van Emden (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:47  
6 Joost Van Leijen (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:00:54  
7 Dominique Cornu (Bel) Topsport Vlaanderen - Mercator 0:00:57  
8 Dries Devenyns (Bel) Quickstep Cycling Team 0:00:58  
9 Ben Hermans (Bel) Team RadioShack 0:00:59  
10 Linus Gerdemann (Ger) Leopard Trek 0:01:03 

A pont- és a fiatalok versenyében is Boasson Hagen vezet, a csapatversenyben a RadioShack és a Sky holtversenyben az első.

6. (utolsó) szakasz:

Holnap Sittard környékén tekernek majd a kerékpárosok. A megtételre váró több mint 200 km-es táv az Amstel Gold Race emelkedői közül tartalmaz néhányat, a leghíresebb talán a Cauberg. Szóval nem lesz olyan egyszerű szakasz, a vége előtt is lesz egy emelkedő, de sprinthajrá várható inkább, illetve Boasson Hagen és Gilbert harca a fehér trikóért.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr993153565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása