Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.14. 11:57 Bondi

Tour of Utah 2011 - 4. szakasz - Összefoglaló

A mezőny Salt Lake City körül egy 12 km-es körpályán körözött. Ezt a körpályát 11-szer tekerték körbe, a brutálisan meleg időben folyamatosan jöttek-mentek a hegymenetek és csak a lejtős részeken tudtak pihenni a bringások.

 Már az első körben egy 26 fős szökevény csoport alakult ki, akik között ott volt Mancebo és Vandevelde is, mind a ketten veszélyesek voltak az összetettben élen álló Leipheimerre, így a RadioShack feladata az volt, hogy lőtávolon belül tartsák a szökést.

A mezőnyben csak az amerikai gárda mente a tempót, amely a végére már teljesen kikészítette a csapatot. Selander és McCartnes a szakasz végére 30 perces hátrányt szedett össze ami már bőven túl volt azon az időhatáron, hogy ma rajthoz tudjanak állni.
 

A szakasz felénél a szökevények előnye már 2:50 volt, ami azt jelentette, hogy a Garmin bringása, Vandevelde virtuálisan az összetett élére ugrott. A RadioShack csapata nem úgy tűnt, hogy kontrollálni tudják az eseményeket. A főmezőnyből ezért megindult Van Garderen, az amerikai csapat nehezen tudott reagálni erre, gyakorlatilag Leipheimernek  Evans-i erőket kellett mozgósítania, hogy minimalizálja a különbséget és, hogy minél kevesebb hátrányt szerezzen az összetettben. Van Garderen segítségével ez a különbség a végére 1:38-ra csökkent.

Eközben az elöl lévők folyamatos támadásokat indítottak, így a sor gyorsan szétszakadt. Az utolsó emelkedőn a legjobban és legjobbkor a Gobernacion de Antioquia bringása Janier Acevedo támadott. Sikerült egy bő 100 méteres előnyt kiharcolnia amit meg is tudott tartani a végéig, ezzel csapatának már a második szakaszgyőzelmét szerezte.

A szakasz eredménye

1 Janier Alexis Acevedo Colle (Col) Gobernacion De Antioquia-Indeportes Antio 2:56:18  
2 Javier Megias Leal (Esp) Team Type 1 - Sanofi 0:00:05  
3 Rubens Bertogliati (Sui) Team Type 1 - Sanofi 0:00:06  
4 Francisco Mancebo Perez (Esp) Realcyclist.Com Cycling Team    
5 Chad Beyer (USA) BMC Racing Team    
...9 Christian Vandevelde (USA) Team Garmin - Cervelo    
..21 Sergio Henao (Col) Gobernacion De Antioquia-Indeportes Antio 0:01:05  
..23 Tejay Van Garderen (USA) HTC - Highroad 0:01:38  
..24 Oscar Sevilla (Esp) Gobernacion De Antioquia-Indeportes Antio    
..30 Levi Leipheimer (USA) Team RadioShack    
..33 Janez Brajkovic (Slo) Team RadioShack    

 

Az összetett állása

1 Levi Leipheimer (USA) Team Radioshack 11:32:59  
2 Sergio Luis Henao Montoya (Col) Gobernacion De Antioquia-Indeportes Antio 0:00:23  
3 Janez Brajkovic (Slo) Team Radioshack 0:00:27  
4 Oscar Sevilla Ribera (Esp) Gobernacion De Antioquia-Indeportes Antio 0:00:29  
5 Christian Vandevelde (USA) Team Garmin-Cervelo 0:01:18  
6 Timothy Duggan (USA) Liquigas-Cannondale 0:02:06  
7 Francisco Mancebo Perez (Esp) Realcyclist.Com Cycling Team 0:02:09  
8 Janier Alexis Acevedo Colle (Col) Gobernacion De Antioquia-Indeportes Antio 0:02:27  
9 Tejay Van Garderen (USA) HTC-Highroad    
10 Pat Mc Carty (USA) Team Spidertech Powered By C10 0:02:30

 

A holnapi nap hasonlóan nehéz szakasz lesz, mint a mai. Leipheimernek minden erejét össze kell majd szednie ha szeretné megnyerni a körversenyt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr1003152312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása