Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.14. 08:23 velominator

Vattenfall Cylassics 2010

A versenyzőknek 216 km-t kell megtenniük a már megszokott, városban lévő körpályán. Az újdonságok közé tartozik, hogy a versenyt megspékelték néhány részhajrával. A táv hosszúsága mellett a másik nehezítő tényező az egy rövid, de meredek emelkedő, amit Wasebergnek hívnak. Ezt három alkalommal másszák meg a kerékpárosok . A terep az elmúlt években azt igazolta, hogy a sprinterek felségterülete. Ezért most is mezőnyhajrá várható, de az ilyen hosszúságú egynapos versenyeken mindig akadnak szökevények. A kérdés az, hogy hazaérnek, vagy nem. Az útvonalterv alapján körülbelül ötórás menetre lehet számítani.

Az itiner:

http://files.upsolut.de/cyclassics/2010/st/Zeittabelle.pdf

A rajtlista:

http://www.cyclingstartlists.com/2010/08Aug/16Vattenfall2010.htm

Az esélyesek legfőképp a sprinterek, tehát az ő népes csoportjuk fog megküzdeni a győzelemért. Kiemelném a fő esélyeseket:

- Tyler Farrar, André Greipel, Alessandro Petacchi, Allan Davis, Gerard Ciolek, Edvald Boasson Hagen, Enrico Gasparotto,Filippo Pozzato, Daniele Bennati, Francesco Chicchi,  Matti Breschel, Fabian Cancellara, Philippe Gilbert, Mario Aerts, Lars Boom, Graeme Brown, Matthew Goss, Joaquin Rojas, Pablo Lastras, Danilo Hondo, Mirco Lorenzetto, Wouter Weylandt, Gregory Henderson, Ben Swift, Sebastien Hinault, Lloyd Mondory, Alessandro Ballan, Borut Bozic, Björn Leukemans, Simon Geschke, Tom Veelers

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr832220746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása