Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.22. 19:39 velominator

Eneco Tour - 6. nap összefoglaló (Roermond-Sittard)

A vasárnapi napon 204 kilométer várt a mezőnyre, ezúttal Hollandiában tekerték ezt a távot végig. Ahogyan azt már megszokhattuk, nem maradt lelkes szökevények nélkül a szakasz. A mai napon a viaskodást, a fiatal, ausztrál Bobridge kezdte el. Később hozzá csatlakoztak páran még, név szerint: Kenny De Haes (Lotto), Maxim Gourov (Astana), Mauro Da Dalto (Lampre), Ruben Perez Moreno (Euskaltel), Kevin Hulsmans (Quick Step), Dominique Nerz (Milram), Yauheni Hutarovich (Francaise des Jeux), Thomas de Gendt (Topsport), Michael Van Staeyen (Topsport), és végül Gorik Gardeyn (Vacansoleil). A szökevényeket elengedték, mivel a közülük legjobb helyen állónak, több mint 3 perc volt a hátránya Martinnal szemben. 100 kilométerrel a vége előtt, elérkeztek ahhoz a szakaszhoz, ami a legjobban megrázhatta a mezőnyt. A Sky a mezőny élére állt, hogy elkezdjék csökkenteni az élen lévők előnyét. A vezető csoport előnye hamarosan csökkent is, majd, a Dooedeman nevű emelkedőn, a norvég Boasson Hagen előrement, hogy Tony Martint nyomás alá helyezze. Amikor 50 kilométer volt már csak hátra, Lars Boom és Richie Porte a Caubergen akciózni kezdett, de hamar lelankadt a lelkesedésük. A támadásoknak a vége az lett, hogy a vezető kerékpárosoknak 2 percnyi előnnyel gazdálkodhattak, amikor 40 kilométerre voltak a célvonaltól. A "hullámvasút" rátette a bélyegét a szökésben lévők lábainak állapotára, fáradtak voltak. Gourov, Da Dalto, Perez Moreno, Bobridge, Nerz, De Gendt, Van Staeyen és Gardeyn mégis tovább küzdött.

A Topsport duója, Van Staeyen és De Gendt előnnyé akarták kovácsolni a számbeli fölényüket, de nem tudták leszakítani magukról a többieket. Helyettük Bobridge indult el, jó pillanatban, 2 kilométerrel a vége előtt. Nerz megpróbálta őt visszatámadni, ám nem volt ugyanolyan a sebességi fokozatuk. A bevállalós ausztrál megszerezte élete első, profi győzelmét, másodikként Perez Moreno érkezett be. A főmezőny már csak a 7. helyért rendezett hajrát, ezt Steegmans nyerte.

Az összetettben, Tony Martin megőrizte biztonságosan a vezető helyét.

A győztes szavai:

"Még mindig a tanulóidőmet töltöm. Nem igazán ismertem eddig a hollandiai és belgiumi versenyeket, a verseny kezdete óta sokat szenvedtem. Alig bízhattam abban, hogy nyerek egy szakaszt. Ez a karrierem kezdetének a legnagyobb sikere."

A szakasz végeredménye:

1Jack Bobridge (Aus) Garmin - Transitions4:45:38 
2Ruben Perez Moreno (Spa) Euskaltel - Euskadi0:00:04 
3Thomas De Gendt (Bel) Topsport Vlaanderen - Mercator  
4Michael Van Staeyen (Bel) Topsport Vlaanderen - Mercator  
5Gorik Gardeyn (Bel) Vacansoleil Pro Cycling Team  
6Dominik Nerz (Ger) Team Milram0:00:08 
7Gert Steegmans (Bel) Team Radioshack0:00:15 
8Borut Bozic (Slo) Vacansoleil Pro Cycling Team  
9Lucas Sebastian Haedo (Arg) Team Saxo Bank  
10Sergey Lagutin (Uzb) Vacansoleil Pro Cycling Team 

 

Az összetett állása:

1Tony Martin (Ger) Team HTC - Columbia23:18:10 
2Koos Moerenhout (Ned) Rabobank0:00:10 
3Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Professional Cycling Team0:01:24 
4Svein Tuft (Can) Garmin - Transitions0:01:26 
5Lars Boom (Ned) Rabobank0:01:32 
6Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank0:01:35 
7Dominique Cornu (Bel) Skil - Shimano0:01:39 
8Jurgen Roelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto0:01:42 
9Andreas Klöden (Ger) Team Radioshack0:01:43 
10Daniel Oss (Ita) Liquigas-Doimo 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr852239468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása