Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.04. 21:20 velonso

Ma senki nem ért Moncoutie nyomába - 8. szakasz összefoglaló

                                                                                                                          

A Vuelta 8. szakaszán egy kemény nap és 190 km várt a versenyzőkre, akiknek a dolgát nem kevesebb, mint 5 kategorizált emelkedő nehezítette, a legkeményebbnek, a Xorret del Catí ígérkezett, mindössze néhány kilométerre a befutótól.

A szakasz elején a versenyzők, egyperces csenddel emlékeztek a Team Sky, tegnap este vírusos megbetegedés miatt elhunyt masszőrjére Txema Gonzalezre. A csapat, a tragédia miatt már nem állt rajthoz.

A szakasz elején több bukás is történt, amelyekbe többek között Gilbert, Cavendish, Arroyo, Le Mevel és Petacchi is belekeveredett, csakhogy a nagyobb neveket említsem. Utána viszont, az első emelkedőn Moncoutie támadott, és lépett meg a mezőnytől Oscar Pujol és Serafin Martinez társaságában, de a lejtmenetben utolérte a őket mezőny, ám mindez nem szegte kedvét a 4. hegyi trikójára hajtó franciának és ismét megindult előre, 4 társával Tschoppal, Martinezzel, Arrietaval és Bazayevvel, ezúttal meg is tudtak lépni a mezőnytől.

A pelotonban eközben, nem nagyon igyekeztek utánuk,  mivel az összetettben egyikük sem volt esélyes, így 50 km-rel a cél előtt csaknem 8 perccel vezettek az élen állók, minden jel arra mutatott, hogy hazaérhetnek a szökevények. Később előre állt a Cervelo és nagyjából megfelezte ezt a különbséget az utolsó 20 km-ig, de mivel más nem nagyon csatlakozott hozzájuk, a lényegen ez nem változtatott. Az élen lévő ötfős csoport, együtt kezdhette a hegymenetet a Xorret del Catíra, amelyen Moncoutieval ma egyikőjük sem tudta tartani a lépést, így a francia versenyző teljesen egyedül, majdnem 1 perc előnnyel ért célba, ezzel pályafutása 3. győzelmét szerezte meg a Vueltán, valamint a hegyi összetettben feljött a 2. helyre Serafin Martinez mögé, akivel szemben jelenleg 10 pont a hátránya. Mögötte Serafin Martinez, Tschopp és Arrieta volt a sorrend.

Eközben, hátul egy külön verseny folyt az összetettre esélyesek között, először Sastre próbált meglépni ám nem járt sikerrel, majd Joaquim Rodriguez indult meg a nyomában Nibalival, a spanyol kétszer is ritmust váltott, de nem tudta leszakítani az olasz versenyzőt, ekkor kicsit visszább vettek, és Igor Anton is felért rájuk, így már a két spanyol, együtt próbálta lehagyni a Liquigas versenyzőjét, ám ezúttal sem jártak sikerrel, leszakadt viszont a piros trikós Gilbert, valamint Menchov és Andy Schleck is nagyot szenvedett. Rajtuk kívül csak Sastre, Tondo és Roche tudta ezzel a sorral valamennyire tartani a lépést. A célban aztán, Rodriguez nyerte a sprintet az 5. helyért Nibali előtt, ám Igor Anton is azonos idővel érkezett meg a 7. helyen, így a mai napon ő vehette fel a piros trikót. A pont trikót Cavendish, a kombinációs trikót Nibali viselheti holnap, míg a csapatversenyben a Caisse d’epargne vezet.

Végeredmény:

1David Moncoutie (Fra) Cofidis, le crédit en ligne5:14:32 
2Serafin Martinez (Spa) Xacobeo Galicia0:00:54 
3Johann Tschopp (Swi) BBOX Bouygues Telecom  
4Jose-Luis Arrieta (Spa) Ag2R-La Mondiale  
5Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha0:01:29 
6Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo  
7Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi  
8Assan Bazayev (Kaz) Astana0:01:32 
9Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team  
10Carlos Sastre (Spa) Cervélo Test Team0:01:35 

 

Összetett:

1Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi32:28:49 
2Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha  
3Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo0:00:02 
4Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team0:00:42 
5Marzio Bruseghin (Ita) Caisse d’Epargne0:01:10 
6Ruben Plaza (Spa) Caisse d’Epargne0:01:15 
7Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia0:01:18 
8Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale0:01:19 
9Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia0:01:26 
10Tejay Van Garderen (USA) Team HTC-Columbia 

 

A holnapi szakasz, a maihoz hasonlóan szintén a hegyimenőkenek kedvezhet majd, a 7 kategorizált emelkedővel, valamint egy emelkedős befutóval. Persze ezúttal is előfordulhat, hogy a maihoz hasonlóan egy szökevény fogja majd learatni a babérokat, érdemes lesz ezúttal is odafigyelni, a hegyi összetettért hajtó versenyzőkre.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr462271904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása