Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.05.11. 20:54 bendzsi98

Giro d' Italia 2011-5. szakasz-összefoglaló

 Ma egy több mint 200 km-es, murvás szakasz várt a mezőnyre, két 3. kategóriás emelkedővel, a befutó pedig az orvietoi vár mellett "történt". Lássuk az izgalmas szakasz eseményeit!

Mindössze egy szökevény volt ma, Martin Kohler a BMC Racing Teamből. A svájci fiú nagyon sokáig szökésben volt, nem is nagyon ment a főmezőny a szakasz elején. 80 km volt még hátra a szakaszból, amikor a főmezőny eggyel nagyobb fokozatra kapcsolt. Ekkor David Millar elesett, összeakadt Angel Viciosoval. Millar leszakadt, és végül nem sikerült a szakasz során visszaérni a mezőnybe. 

Az első hegyi hajrá eredménye: 

1. Kohler

2. Brambilla

3. Le Mevel

Az első murvás útszakaszon Richie Porte elesett, de visszaért a mezőnyhöz. 

40 km volt hátra a szakaszból, amikor megkezdődött a hegymenet Kohlernek a "poros" úton. Bedobta a vasmacskát! Jócskán, 3 percet csökkent az előnye a Kreuziger vezette pelotonnal szemben. Popovych támadni próbált, de nem tudott elszakadni a mezőnytől. A Maglia Rosában versenyző Millarnak 40 mp lemaradása volt Scarponiékkal szemben. Egy kb. 20-30 fős boly maradt, Contadorral és a próbálkozó Nibalival. Tankink, Cataldo és Gadret támadott, akik el is tudtak lépni a főmezőnyből, amibe fölzárkózott kb. 30 versenyző. Millar továbbra is le volt maradva. Tom Slagter a Rabobankból bukott, agyrázkódást szenvedett és combsérülései is vannak. Eközben Cataldo és Tankink bukott illetve defektet kapott, így visszazárkóztak a főbolyhoz. Gadret és a közben támadó Weening utolérték. Gadret és Kohler leszakadt, így maradt egyedül elől a holland kerekes. 5 km-rel a vége előtt, már sima úton volt 40 másodperc előnye az egyébként már Touron is szakaszt nyerő biciklisnek. 1,5 km volt még hátra, és Scarponi támadott! De már késő volt, hiába támadott, beérték. Peter Weening nevéhez híven "hazaért", nagy győzelmet aratott! Mögötte a mezőnyhajrát Duarte nyerte.

Giro d'Italia, 5. szakasz, eredmények:

1. Peter Weening(NED), Rabobank 4:54:49

2. Fabio Duarte Arevalo(COL), Geox-TMC +8

3. José Serpa Perez(COL), Androni-Giocattoli s.t.

4. Christophe Le Mevel(FRA), Garmin-Cervelo s.t.

5. Oscar Gatto(ITA), Farnese-Vini-Neri Sottoli s.t.

6. Vincenzo Nibali(ITA), Liquigas-Cannondale s.t.

7. Alberto Contador(ESP), Saxo Bank-SunGard s.t.

8. Michele Scarponi(ITA), Lampre-ISD s.t.

9. Joaquin Rodriguez Oliver(ESP), Team Kathusa s.t.

10. Roman Kreuziger(CZE), Pro Team Astana s.t.

Az összetettben Weening vette át a vezetést David Millartól.

Összetett állása az 5. szakasz után:

1. Peter Weening(NED), Rabobank 14:59:33

2. Marco Pinotti(ITA), HTC-HighRoad +2

3. Kanstantin Sivtsov(BLR), HTC-HighRoad s.t.

4. Christophe Le Mevel(FRA), Garmin-Cervelo +5

5. Pablo Lastras Garcia(ESP), Movistar Team +22

6. Vincenzo Nibali(ITA), Liquigas-Cannondale +24

7. Michele Scarponi(ITA), Lampre-ISD +26

8. Steven Kruiswijk(NED), Rabobank +28

9. Alberto Contador(ESP), Saxo Bank-SunGard +30

10. José Serpa Perez(COL), Androni-Giocattoli +33

Holnap egy dimbes-dombos szakasz lesz, végén emelkedős befutóval.

Végül, az összetettben vezető Weening!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr582896725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása