Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.13. 18:17 bendzsi98

Tour de France 2011-11.szakasz összefoglaló

 Ma egy 167 km-es, viszonylag sík etapra került sor, egy lavauri befutóval fűszerezve. Nem nagyon erőltették meg magukat a srácok, ma is sprintbefutó döntött, de ez annak is köszönhető, hogy holnap jön az idei Tour talán legnehezebb szakasza, ráadásul még az eső is nehezítette a versenyzők dolgát. Lássuk, mit hozott a vizes etap!

Mint ahogy általában mindig, most is korán kialakult egy szökevényboly, aminek tagjai a következő kerekesek voltak: Delage(FDJ), Perez Moreno(Euskaltel), Boom(Rabobank), Grivko(Astana), Valentin(Cofidis) és Engoulvent(Saur). Ők nagyjából 4 perc körüli előnyt tudtak felépíteni, ez volt a legnagyobb különbség. A szakasz nagyon hasonlított a tegnapira: eseménytelenül telt el sok-sok kilométer: a 6 fős szökevénytársaság elől dolgozott, míg a mezőnyben a HighRoad diktálta a tempót. Boom nyerte az első, míg Delage a második hegyi hajrát. A holland 2, míg a francia 1 pontot gyűjtött be. Utóbbi "behúzta" a részhajrát is. A mezőnyhajrát itt Cavendish nyerte, néhány értékes pontot gyűjtve. A szinte végig esős úton vigyázni kellett, ezt pedig a versenyzők be is tartották. Sok defekt volt ma is. Meg kell említeni, hogy a Giro 4. John Gadretnak már nem lehet ezen a Touron több defektje, hisz fáradtság gyanánt a szakasz előtt visszalépett. Gyorsan mentek az összes órában: az átlag sebesség 44 km/h lett. 10 km-rel a vége előtt befogták a szökevényeket, kivéve Lars Boomot, aki egész sokáig "húzta", végül 4,8-cal a vége előtt érték be. Dolgozott a csúszós úton a Garmin is, valamint a Sky is építgette a vonatát. Az 1 km-es kapunál Cavendishnek egy fölvezető embere maradt, Renshaw, aki azonban nagyot ment, kihozta Hushovd mellett Cavet, aki így "szabadon" sprintelhetett. Meg is lett az eredménye! A "Manxman" pályafutása 18. Tour szakaszgyőzelmét ünnepelheti! 2. a tegnapi győztes német Greipel lett, míg 3. a jó fölvezetést kapó Farrar.

Eredmények:

1. Mark Cavendish(GBR), HTC-HighRoad 3:46:07

2. Andre Greipel(GER), Omega-Pharma Lotto s.t.

3. Tyler Farrar(USA), Garmin-Cervelo s.t.

4. Denis Galimzyanov(RUS), Team Katusha s.t.

5. Edvald Boasson Hagen(NOR), Sky Procycling s.t.

6. Romain Feillu(FRA), Vacansoleil s.t.

7. José Joaquin Rojas Gil(ESP), Movistar s.t.

8. Sebastien Turgot(FRA), Europcar s.t.

9. Francisco José Ventoso Alberdi(ESP), Movistar s.t.

10. William Bonnet(FRA), FDJ s.t.

Az összetettben továbbra sincs változás, nem úgy mint a pontversenyben! Ugyanis Cavendish a mai győzelmével átvette a vezetést Rojas és az alaposan visszacsúszó Gilbert előtt. A hegyi versenyt továbbra is Hoogerland vezeti, csak úgy, mint az U25-öst Gesink. Csapatban pedig továbbra is az Europcar áll az élen. Holnap a piros rajtszám Delageon lesz.

És! Holnap következik a várva várt szakasz! Talán az idei Tour legkeményebb etapja. Ugyanis holnap egy 1. és két kiemelt kategóriás hegy vár a mezőnyre!! A Cugnaux-Luz Ardiden szakasz a Pireneusok legnehezebb része. Először a La Hourquette d'Ancizant másszák meg(1538 m,1.kategória, 9.9 km, átlagban 7.5%-os meredekségű hegy), majd következik a legendás Tourmalet(2115 m, kiemelt kat., 17.1 km, átl. 7.3%-os), és végül a Luz Ardiden(1715 m, kiemelt kat., 13 km, átl. 7.4%-os)! Itt mutatkozik meg igazán, hogy kikkel kell számolni. A franciák országos ünnepén jó kis küzdelem várható!

Itt pedig a sárga trikós Thomas Voeckler:

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr253063894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása