Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.31. 10:14 velominator

Clasica Ciclista San Sebastian 2011 - Összefoglaló

 

Nagy kérdés volt, hogy Luis León Sánchez újra meg tudja-e nyerni a versenyt és ezzel megvédi a címét. Az 1-es rajtszámmal vághatott neki a versenynek, de most inkább nem ő volt az esélyes. Gilbert, Samuel Sánchez, Van Avermaet, és még lehetne sorolni az esélyeseket. Azonban inkább a verseny történéseiről mesélnék tovább.

A verseny kezdete után elég hamar, 12 km megtétele után kialakult egy szökevénycsoport, melynek tagja volt az ír bajnok Brammeier (HTC), a brazil bajnok Fischer (Garmin-Cervélo), Kroon (BMC), Lodewyck (Omega-Pharma Lotto), Ruiz (Caja Rural) és Sánchez Pimienta (Caja Rural). Az élen lévő hatos könnyed együttműködéssel harcolt ki 10 perces előnyt, ez volt a maximum, amire képesek voltak. Majd az Euskaltel elkezdett azon dolgozni a Jaizkibelen, hogy utolérhessék őket. A Jaizikibelen Brammeier és Ruiz leszakadt és csak Fischer és Kroon marad elől. Samuel Sánchez támadott a hegyen legelőször, azért, hogy felérjen az elől lévőkre. Barredo rögtön követte Gilbert-t és átvette apró ritmusváltását. Sánchez újból támadott és ment vele Vanendert mellett Devenyns is, ám hamar átvette Gilbert csoportja a tempót és így nem jutottak messzire. A lejtmenet után kevesebb mint 30 kerékpáros maradt elől, az egyetlen nagy hiányzó Cunego volt. Ebben a csoportban azonban volt, amikor nem volt meg az egység és Devolder meglépett tőlük. A belga előnye az Arkale lábánál 30 másodperc körüli lett.

Ekkor Gilbert megunta a várakozást és előre küldte csapattársát Vanendertet, akivel Zubeldia tartott csak. Ezután lassan utolérték őket, mivel Sánchez és Joaquin Rodriguez elindult. Majd így kialakult a győztes szökés az Arkale tetején, az a 10-es csoport, amiből a győztes került ki. Gilbert, Frank Schleck és Van Avermaet köztük volt. A hajrában Barredo próbálkozott egy okos szökéssel, 7 km-rel a vége előtt. Azonban Schleck és Gilbert összenézett, összebeszélt és befogták Barredót, a 2009-es győztest. 500 méterrel a vége előtt pedig már Gilbertnek nem volt ellenfele. Barredo második, Van Avermaet harmadik lett. Tulajdonképpen Van Avermaet nyerte a kis mezőnyhajrát.

A belga bajnok kitűnő teljesítményt nyújtott és ezzel folytatódott mesés szezonja, habár a sint-niklaas-i Tour utáni klasszikusban az idei sárga trikós Evans legyőzte őt.

A hegyi király Sánchez Pimienta lett az idén.

A verseny eredménye:

1Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto5:48:52 
2Carlos Barredo Llamazales (Spa) Rabobank Cycling Team0:00:12 
3Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team0:00:14 
4Joaquím Rodríguez Oliver (Spa) Katusha Team  
5Dries Devenyns (Bel) Quickstep Cycling Team  
6Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek  
7Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Team RadioShack  
8Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi  
9Rigoberto Uran Uran (Col) Sky Procycling  
10Jelle Vanendert (Bel) Omega Pharma-Lotto0:00:50 

A dobogósok:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr843113634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása