Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.09. 01:16 Bondi

Tour of Utah 2011

Tour of Utah

Augusztus 9-én indul útjára a következő Tour of Utah. Az idei évben rendezik meg hetedik alkalommal a körversenyt, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

                                      
Az első versenyt 2004-ben rendezték, ezt John Osguthorp nyerte meg. Az első két évben még nem szerepeltek első osztályú csapatok. A 2007-es évben nem rendezték meg a versenyt. 2008-ban pedig már a legjobb csapatok közül is képviselték páran magukat, ekkor a BMC hely bringása Jeff Louder nyerte meg a viadalt. 2009-ben régi ismerősünk, Francisco Mancebo nyerte meg a versenyt, tavaly pedig Levi Leipheimer, bár itt nem a RadioShack színeiben indult, hanem Armstrong kerékpáros boltját „reklámozta”.

Az idei évben egy 2 km-es prológgal kezd a mezőny, ami azért annyira nem lesz könnyű egy gyors lejtmenet után 120 méternyi szintkülönbséget kell leküzdenie a bringásoknak.

 

Ezek után jöhet az első szakasz. 187 km alatt 3 hegyet mászik meg a mezőny, ezek alatt 2514 méter szintkülönbséget kell leküzdeniük.

  

A 2. szakasz alatt 161 km-t tesznek meg a bringások és ez alatt sem fognak unatkozni. Ezen a napon ráadásul emelkedni is fog a befutónál.


A 3. Szakasz egy 15,6 km-es időfutam lesz, természetesen ez sem sík etap. 

A 4. Szakasz során tovább fokozzák a nehézségeket. Egy körpályán fog körözni a mezőny, összesen 132 kilométert megtéve, ezalatt 11 emelkedőt kell megmászniuk plusz a befutó.

Az 5. záró szakasz során dőlhet el végleg az összetett verseny. Ezen a napon ismét 3 hegyet másznak meg, ebből 2 igazán komoly.




Mint láthatjuk ezt a pályát nem a sprintereknek találták ki, igazán izgalmas szakaszokra számíthatunk. A mezőnyben ott lesz és esélyesnek számít Leipheimer, Van Garderen, Louder, Danielson, Hesjedal, VandeVelde és két régi ismerős Mancebo és Sevilla.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr893135731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása