Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.11. 00:50 Bondi

Tour of Utah 2011 - 1. Szakasz -Összefoglaló

Ma a mezőny Ogden körül tekert, a táv amit le kellett gyűrniük a bringásoknak 182,9 km volt.

3 hegymenet volt betervezve a mai napra, az utolsó hegy után még 40 kilométer sík következett. A mai napon is megvolt a szokásos szökevénycsoport. Először egy négyes lépett meg a mezőnytől, Rubens Bertogliatti, Roman Van Unden, Brad White és Jay Thompson, később csatlakozott hozzájuk Jesse Anthony is. AZ előnyük 8 perc körüliig nőtt, majd onnantól kezdve fokozatosan csökkent.

Majd jött az utolsó hegymenet, a szökevények szépen leszakadozni kezdtek egymástól, a legjobban Jesse Anthony bírta. Eközben a mezőnyből is támadás indult, méghozzá nem is akárkik részéről. A versenyben vezető Henao, Sevilla, Leipheimer és Brajkovic négyese lépett meg. Utolérték az utolsó szökevényt Anthony-t, neki viszont még volt annyi ereje, hogy be tudjon állni ebbe a csoportba és szerencséjére következhetett a lejtmenet is, ahol egy kicsit ki tudta magát fújni.

Az előnyük a főmezőnyhöz képest beállt 1:25-re, azonban ezt a végére még tudták növelni. A célegyenes egy élesebb kanyar után következett, Anthony már a kanyar után megindított egy hosszú támadást, ami eredményes is lett, mert senki nem tudta megelőzni. A második helyre Henao jött be, harmadik lett pedig a csapattársa Sevilla. A negyedik és ötödik helyen a két RadioShack-es osztozott, a mezőnyhajrát pedig Rory Sutherland nyerte meg.

A szakasz eredménye

1Jesse Anthony (USA) Kelly Benefit Strategies-OptumHealth  
2Sergio Luis Henao Montoya (Col) Gobernacion De Antioquia-Indeportes Antio  
3Oscar Sevilla Ribera (Esp) Gobernacion De Antioquia-Indeportes Antio  

 

Az összetettben továbbra is Henao áll az élen. Sevilla feljött a másodikra, a harmadik Leipheimer, a negyedik helyre pedig Anthony jött fel, aki az időjóváírásnak köszönhetően megelőzte Brajkovicot.

Holnap a Utah-tó körül fog haladni az útvonal, amely tartogat majd egy két könnyebb hegymenetet a mezőnynek, a befutó emelkedni fog.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr513144964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása