Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.12. 21:50 bendzsi98

Eneco Tour 2011-4.szakasz összefoglaló

 Ma egy 14 km-es, egyenkénti időfutamra került sor Roermond városában. Mivel az etap nagy részén szakadt az eső, meglepetés volt várható. Nem is lett másképp. Az összetettben is nagy változások történtek! Nézzük pontosan, mik is!

A végig esős, nedves szakaszon már igen korán megszületett egy igen jó idő, ami, mint később kiderült, végül a legjobb lett. A RadioShack új-zélandi versenyzője, Jesse Sergent 17 perc 55 mp-es idejével jócskán meglepte a nagyérdeműt. A prológon 7., 23 éves versenyző valószínűleg élete időfutamát mente. Szinte nem is gondolta ekkor, hogy megnyerheti. Előbb a kiváló TT-s dán Alex Rasmussen teljesített gyöngébben 14 mp-cel. Viszonylag sok versenyző haladt el, amikor megint jött egy jó idő, Lars Boom a pillanatnyi 5. helyre jött be, Sergent, Rasmussen, valamint a két meglepetés, Roelandts és Isaychev mögé. 2008 ITT világbajnoka, Bert Grabsch gyöngébben ment egy picivel. Ekkor már jöttek a nagyágyúk: elsőként a fehér trikót tegnap elveszítő Phinney. Eléggé jól teljesített, Grabscht megelőzve a pillanatnyi 8. helyet szerezte meg. Mivel az összetettben előtte lévők(Devenyns, Van Leijen stb.) gyöngébben mentek, mint az amcsi csillag, megelőzte őket virtuálisan. Előbb Hermans ment gyöngét, majd jött Millar, aki nem mutatta meg, hogy igazán mit tud, csak 18. lett végül. Na, és a nap kérdése jött: vajon Boasson Hagen le tudja-e dolgozni a Gilberttel szembeni(5 mp) hátrányát? Nos, az első mérőpont után még nem lehetett tudni, ugyanis a norvég előnye csak 1 mp volt virtuálisan. Miután EBH befutott a célba(32 mp-cel volt elmaradva Sergenttól), már lehetett sejteni, hogy nem elég, amit Phil teljesít. A végére elfáradt, és végül 10 mp hátrányt szedett össze a norvéggal szemben. A szakaszt tehát nagy meglepetésre a mai nap embere, Jesse Sergent nyerte, Rasmussen és Roelandts előtt. EBH 9., míg Gilbert 25. lett.

A szakasz eredménye:

1. Jesse Sergent(NZL), Team RadioShack 0:17:55

2. Alex Rasmussen(DEN), HTC-HighRoad +14 mp

3. Jürgen Roelandts(BEL), Omega-Pharma Lotto +20 mp

4. Vladimir Isaychev(RUS), Team Katusha +27 mp

5. Lars Boom(NED), Rabobank s.t.

6. Jens Mouris(NED), Vacansoleil-DCM +30 mp

7. Maarten Tjallingi(NED), Rabobank s.t.

8. Taylor Phinney(USA), BMC Racing Team s.t.

9. Edvald Boasson Hagen(NOR), Sky Procycling +32 mp

10. Bert Grabsch(GER), HTC-HighRoad +34 mp

Az összetettben Boasson Hagen vette át a vezetést.

Az összetett állása:

1. Edvald Boasson Hagen 13:49:06

2. Philippe Gilbert +12 mp 

3. David Millar +18 mp

4. Taylor Phinney +27 mp

5. Jos Van Emden +47 mp

6. Joost Van Leijen +54 mp

7. Dominique Cornu +57 mp

8. Dries Devenyns +58 mp

9. Ben Hermans +59 mp

10. Linus Gerdemann +1'03 mp

A ponttrikót is EBH vezeti, a legjobb fiatal is ő. Csapatversenyben pedig holtversenyben vezet a RadioShack és a Sky. 

Holnap egy 187 km-es szakasz lesz, egy Genkből indulnak, és ide érkeznek meg. Dimbes-dombos lesz, esélyes lehet Gilbert és Boasson Hagen is. Holnap eldőlhet az összetett sorsa.

Végül a boldog vezető, Edvald Boasson Hagen:

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr553149857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása