Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.01.20. 14:01 Bondi

Tour Down Under 2011, 3. szakasz Unley - Stirling 129 km

A harmadik szakasz során nem azt a tipikus sprintbefutót láthattuk, mint azt eddig megszokhattuk. Lássuk időrendben a történteket.

 

Tegnapi nap folyamán bukásba keveredettek közül ketten nem álltak ma rajthoz. Sulzberger kulcsonttörés, Sutton térdproblémák miatt nem tudott elindulni.

Stuart O'Grady a szakasz előtt azt mondta, hogy az utolsó 5 km-re kell tartogatni az erőt, ha valaki nyerni akar, és a sok dimbes-dombos rész korántsem lesz olyan egyszerű, mint ahogy látszik.

Először De Grent a Vacansoleil bringása próbált meg elszökni a mezőnytől, ám ezt a mezőny még elöször megfogta, de később Aleksandr Kuschynski (Katusha), Luis Pasamontes (Movistar), Luke Durbridge (UniSA) karöltve sikerült meglépni a pelotontól. A csoporthoz az Astana kerekese Grivko próbált meg csatlakozni, de nem sikerült egyedül felérnie a 4 főből álló szökevénycsoportra, akik a nap folyamán 5 perc környékére tudtak elszakadni a mezőnytől.

Két sprinthajrá és egy hegyi hajrá fűszerezte a mai távot. A sprintrészhajrákat Kuschynski húzta be. Mire a hegyihajrához értek a szökevények előnye mindössze 2:50-re olvadt. A főmezőnytől ekkor támadt a Tim Roe (BMC Racing) Martin Kohler (BMC Racing) és Angel Madrazo (Movistar)trió. A hajrát Luke Durbridge nyerte mögötte a Luis Pasamontes (Movistar), Thomas De Gendt (Vacansoleil), Aleksandr Kuschynski (Katusha) és Tim Roe (BMC Racing) sor jött.

A Roe féle triót 36 kilométerrel a vége előtt érte be a mezőny. Roe tehát a tegnapi szökés után ma ismét sikertelenül próbálkozott arra, hogy hazaérjen. Ekkor már egyre gyorsabban jött fel a peloton az elől lévő négyesre. A hátrányük ekkor már kevesebb volt, mint 2 perc a RadiShacknek köszönhetően akik McEwen-ért dolgoztak.

20 kilométerrel a vége előtt végképp utolérték a négyest. Megnyugodni azonban nem látszott a mezőny, egy újabb bukás következett, McEwennek és Goss-nak is kereket kellett cserélnie.

Az utolsó 5 kilométeren Ben Hermans (RadioShack) és Aitor Arrieta (Lampre) támadta be a mezőnyt. Richie Porte(Saxo Bank) zárkozott fel hozzájuk, ekkor már alaposan megtépázódott a mezőny. 1 kilométerrel a vége lőtt elfogyott a 3 szökevény amúgy sem túl nagy előnye.

A hajrát a Rabobank ausztrál U23-as világbajnoka Michael Matthews nyerte meg Greipel előtt. Ezzel megszerezve első legkomolyabb szakaszgyőzelmét. Goss a harmadik helyre érkezett be, ezzel újra visszavette az összetett első helyét.

A szakasz eredménye

1 Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team 3:11:47  
2 André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto    
3 Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad    
4 Simon Gerrans (Aus) Sky Procycling    
5 Luke Roberts (Aus) UNI SA - Australia    
6 Francisco Ventoso (Spa) Movistar Team    
7 Gorka Izagirre (Spa) Euskaltel-Euskadi    
8 Allan Davis (Aus) Astana    
9 Blel Kadri (Fra) AG2R La Mondiale    
10 Simone Ponzi (Ita) Liquigas-Cannondale    

 

Az összetett állása

1 Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad 9:56:25  
2 André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto 0:00:02  
3 Robbie McEwen (Aus) Team Radio Shack 0:00:04  
4 Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team    
5 Ben Swift (GBr) Sky Procycling    
6 Allan Davis (Aus) Astana 0:00:14  
7 Francisco Ventoso (Spa) Movistar Team    
8 Manuele Mori (Ita) Lampre - ISD    
9 Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team    
10 Greg Henderson (NZl) Sky Procycling    

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr252600143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása