Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.07. 21:07 velonso

Tour de France 2011 - 6. szakasz - összefoglaló

 

Az idei Tour leghosszabb szakaszát teljesítette ma a mezőny, Dinan és Lisieux között 226 km kellett megtenni Bretagne-t elhagyva, most már Normandia a történelem során igencsak sok harcot látott vidékein tekerve, ahová az Észak-Franciaországra jellemző időjárás is követte őket, vagyis a táv és dombok mellett a változó intenzitású esővel is meg kellett küzdeni.

Ahogy már megszokhattuk már a szakasz elején kialakult a nap szökevénycsoportja, egészen pontosan öten Lieuwe Westra és Johnny Hoogerland (Vacansolieil), Anthony Roux  (FDJ), Leonardo Duque (Cofidis) és Adriano Malori (Lampre) léptek meg a mezőnytől, és eleinte hátul nem is igazán zavartatták magukat miattuk, és egy ponton, amikor 11:30 volt az előnyük, még az is megfordulhatott a fejükben, hogy a mezőny a rossz időben inkább csak vigyáz, hogy az esélyesek ne keveredjenek bukásba, és hagyják őket hazaérni, de végül nem így történt, bő 100 km-rel a vége előtt megindultak hátul is. Elsősorban a Highroad a Garmin és az Omega-Pharma Lotto vállalt sokat a vezetésből, és nekik köszönhetően gyorsan el is kezdett csökkeni a különbség. Eközben elöl a szökevények a szokásos napi egy részhajráért küdhettek meg, amit Anthony Roux nyert meg, valamint két 3. kategóriás hegyi hajráért is, amelyeken előbb Hoogerland nyert Roux előtt, majd a másodikon fordítva, így összességében a Vacansoleil versenyzője az itt megszerzett 3 pontjával a nap végén átvette a pöttyös trikót.

50 km-rel a cél előtt aztán Westra és Malori betámadták az elöl lévőket, akiket ezek után gyorsan utol is ért a mezőny, de 30-cal a vége elött a vezető párosnak is már csak két és fél perce volt a pelotonnal szemben. Amikor már csak 20 km volt hátra Malori ismét támadott és megpróbált egyedül hazaérni, és bár nagyon igyekezett, de 2,7 km-rel a vége előtt őt is befogták. Így a mezőny együtt kezdte meg a befutó előtti kisebb kb. 5%-os emelkedőt, amely 3 km-rel a vége előtt kezdődött és nagyjából az utolsó kilométer kezdetéig tartott, amelyen Voeckler és a lottós Jelle Vanendert is támadott, de sikertelenül, az utlosó kilométerre ismét együtt volt a sor, így jöhetett a mezőnyhajrá. Ahogy az várható volt az emelkedőt Cavendishék (a klasszikus sprinterek) nem bírták, így az erősebb sprintereké volt a terep, végül az eddig viszonylag keveset mutató Boasson Hagen szerezte meg a győzelmet, Goss és Thor Hushovd előtt, aki ezzel megőrizte a sárga trikót. A 4. Feillu, az 5. Rojas lett, aki így egy pontra megközelítette a zöld trikót még éppen megtartó Gilbert-t a pontversenyben. A nap végén a fiataloknál és a csapatversenben  az élen nem történt változást továbbra is Geraint Thomas illetve a Garmin vezeti ezeket az összesítéseket, míg a nap legaktívabbjának Malorit választották.

 Szakasz végeredménye:

1Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling5:13:37 
2Matthew Harley Goss (Aus) HTC-Highroad  
3Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo  
4Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team  
5Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Movistar Team  
6Arthur Vichot (Fra) FDJ  
7Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto  
8Gerald Ciolek (Ger) Quickstep Cycling Team  
9Marco Marcato (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team  
10Arnold Jeannesson (Fra) FDJ

 

Összetett állása:

1Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo22:50:34 
2Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team0:00:01 
3Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek0:00:04 
4David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo0:00:08 
5Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack0:00:10 
6Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling  
7Geraint Thomas (GBr) Sky Procycling0:00:12 
8Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling  
9Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek  
10Andy Schleck (Lux) Leopard Trek  


 

Holnap egy szinte teljesen sima etap vár a versenyzőkre, kategorizált emelkedő nem is lesz benne, így minden bizonnyal mezőnyhajrát láthatunk majd, ezúttal talán végre a „megszokott” fajtából, így nagy valószínűséggel Mark Cavendish és Tyler Farrar vívhat majd késhegyre menő csatát a győzelemért.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr663048427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása