Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.11. 20:18 velominator

Eneco Tour 2011 - 3. szakasz - Összefoglaló

A 3. szakasz 191,2 km hosszú volt, és habár nem emelkedett a befutónál, mégis inkább Gilbertnek feküdt. Ugyanis a befutó előtt még volt egy-két emelkedő. Phinney valószínűleg ma viselte utoljára a fehér trikót megszakítás nélkül. A fő esélyes Gilbert-en kívül még Boasson Hagennek és Van Avermaetnek is kedvezett a mai etap karakterisztikája. Had meséljem el, hogy mi történt ezen a szakaszon.

Egy korán kialakult szökevénycsoportnak sikerült ellépni a főmezőnytől, amelynek tagja volt Veelers (Skil-Shimano), Fouchard (Cofidis), A. Rasmussen (HTC-Highroad) és Van Dijk (Veranda's Willems-Accent). Nem mondom azt, hogy nem lett volna esélyük hazaérni, de mégsem volt nagy valószínűsége. A szökevények közt meglepetésszerűen csak Rasmussen volt az egyetlen olyan kerékpáros, aki a World Tourban szerepel. 70 km-rel a vége előtt 5 perc 10 másodperces előnnyel rendelkeztek az élen lévők, ami később lecsökkent 4 perc 10 másodpercre. Pedig Rasmussen átvehette volna a fehér trikót, ha 9 mp-nél több előnnyel hazaérnek Phinney-vel szemben. Az utolsó 30 kilométeren még négy kategorizált hegy várt mindenkire és ezt csupán Veelers és Van Dijk bírta. A másik két szökevény visszaesett. A hátrány ledolgozásába beszállt még egy-két csapat, nehogy már a BMC tekerjen végig. Azonban főként az Omega-Lotto dominált ilyen szempontból, akiknél ott volt az elmúlt évek egyik legjobb klasszikusmenője Philippe Gilbert. A Lotto tehát Gilbertért dolgozott, a Garmin pedig Millarért. Persze a fehér trikóst is próbálták ott tartani. Mindenki a belga bajnokra figyelt és sokan rá is tapadtak. Vanendert Gilbert remek segítője indult meg először és rántotta szét úgy a bolyt, hogy még Boasson Hagen és Phinney is leszakadt. A haditerv első része jól sikerült, lerázták az ellenséget. A második az volt, hogy a torpedót kilőtték. Az utolsó részhajrát Boasson Hagen még azonban megnyerte. Vanendert sokáig bírta a saját gyors tempóját, aztán elfáradt. Ekkor kellett a belga bajnoknak elindulnia. Nem is tétovázott Philippe, 8 km-rel  cél előtt ritmustt váltott és végül megnyerte a mai szakaszt. A második helyre a szlovén bajnok Bole jött be, a harmadik Hermans lett.

Ma egy olyan kerékpárost emelek ki, aki nem nyert ma semmit, csupán elégedettséget és örömöt szerzett magának a jó és kitartó munkával illetve csapattársát is boldoggá tette így. Jelle Vanendert nagyon jól segítette Gilbert-t és ennek is köszönheti a győzelmet a belga. A két honfitárs aztán baráti ölelést is adott egymásnak. Nehezebb lett volna a dolog, ha nincs segítő Philippe mellett.

A szakasz eredménye:

1 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 4:54:53   
2 Grega Bole (Slo) Lampre - ISD 0:00:08   
3 Ben Hermans (Bel) Team RadioShack     
4 Koen De Kort (Ned) Skil - Shimano     
5 Linus Gerdemann (Ger) Leopard Trek     
6 Zdenek Stybar (Cze) Quickstep Cycling Team     
7 Dries Devenyns (Bel) Quickstep Cycling Team     
8 Lars Ytting Bak (Den) HTC-Highroad     
9 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling     
10 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 

Az összetett állása:

1 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 13:30:34   
2 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling 0:00:05   
3 David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo 0:00:13   
4 Dominique Cornu (Bel) Topsport Vlaanderen - Mercator 0:00:23   
5 Ben Hermans (Bel) Team RadioShack 0:00:25   
6 Grega Bole (Slo) Lampre - ISD 0:00:32   
7 Lars Ytting Bak (Den) HTC-Highroad 0:00:34   
8 Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team     
9 Dries Devenyns (Bel) Quickstep Cycling Team 0:00:35   
10 Joost Van Leijen (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:00:36   

Mivel Phinney a második üldözőcsoporttal ért be, így kapott egy kis hátrányt és Gilbert ezzel megelőzte őt az összetett versenyben. Az amerikai visszaesett a 8. helyre, hátránya 35 mp. Holnap ebből az időfutam jócskán faraghat, sőt. A dobogón a maradék két helyen nem történt változás.

A pontversenyben Boasson Hagen vezet még mindig, a fiatalok versenyében is a norvég van elől, a csapatversenyben a Sky áll az élen.

A 4. szakaszról:

Holnap egy 14,7 km-es időfutamot teljesítenek a bringások Roermondban. A prológtól nem sokban tér el, ha a nehézségét nézzük. Esélyes Phinney, Boasson Hagen, Millar, Van Emden, Boom és még lehetne tovább folytatni a sort. Bizonyára ezen a szakaszon dől el a verseny végkimenetele is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr473146927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása