Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.09.24. 23:21 Ullerde

Országúti VB 2011 - Női elit kategória mezőnyversenye

A tegnapi nap után amikor is a junior hölgyek illetve az U23as fiúk megkezdték az idei világbajnokság mezőnyversenyeinek sorát, a mai napon a junior fiúk és a női elit kategória versenye volt soron. Lássuk mi történt a hölgyek versenyén, ami szokás szerint, rendkívúl izgalmas és látványos befutót hozott.

 

 

A lányokra 140 km várt a koppenhágai körpályán. Az útvonalat megismerhettük már az időfutamon illetve a tegnapi és a mai napon is, nagy meglepetésekkel nem szolgált a verseny, szökés szökés hátán, majd mezőnyhajrá a végén. (Ez volt tegnap az U23asok versenyén és ez várható holnap is a férfiakén is) Kisebb nagyobb próbálkozások voltak a verseny elején, az oroszok vagy éppen venezuelaiak és brazilok próbálkoztak, ám a mezőnyben a britek és főleg a hollandok mindig szerelték a próbálkozásokat. Az előzetesen legerősebb kerettel rendelkező olaszok (Guderzo, Bronzini, Cantele, Scandolara, Longo Borghini) megbújtak az utolsó 3 körig. Az új-zélandi Villumsen próbálkozásánál sem zavartatták magukat, az időfutam ezüstérmese kicsit talán vakmerően próbált az elöl lévő Clara Hugheshoz csatlakozni, de ha az olaszok nem is a német-holland együttműködés komolyan vette és hamar szerelte a támadást. Két körrel a vége előtt a kanadai Hughes, Atlanta kétszeres olimpiai bronzérmese vezetett - aki egyébként emelett olimpiai és világbajnok gyorskorcsolyázó, a jégpályán 2010-ben fejezte be az aktív sportot, miután hazai olimpiáján Vancouverben kedvenc verenyszámában bronzérmes lett - 45 mp-cel mögötte a mezőny "andalgott".

 

Az utolsó két körben az olaszok is összeálltak, kezdődhetett a csata. Hughest végül a Nicole Cooknak dolgozó brit csapat az utolsó kör végén 3 km-rel a vége előtt befogta, így kezdődhetett a hajrá. A holland-német-brit csapat vezette mezőnyben sajnos ezúttal is egy bukás kicsit kettétörte a lendületet, Villumsen keveredett bele az esélyesek közül, a többiek ki tudták kerülni, de spanyol és francia versenyző is belekerült. A tempó fokozódott, a célegyensbe érve a holland és brit csapat volt elöl. Cookék elvesztették a kontaktot egymással, Vos utolsó embere pedig meglepően hamar félreborított. Ezt kihasználva indult meg Teutenberg akinek a támadására a bezárt Cooke nem tudott reagálni, csak Vos és Bronzini akik végül meg is előzték, és végül a fej-fej melletti csatából Geelonghoz hasonlóan ismét Giorgia Bronzini került ki győztesen. Mögötte tehát Marianne Vos végzett, aki Gilberthez hasonlóan gyakorlatilag végig uralta a szezont a lányoknál, alig volt olyan egy napos vereny és klasszikus amit nem ő nyert volna, de ezúttal sem tudott világbajnok lenni, zsinórban 5. alkalommal szerzett ezüstérmet. (2006-ban Salzburgban már egyszer azért összejött neki, de nem véletlenül volt csalódott a díjátadón). A bronzérmet Ina Teutenberg szerezte meg, Nicole Cooke előtt aki talán a leggyorsabb lábú az élmezőnyben, dehát aki nem figyel és bezárják az gyakran így jár. A többi esélyes közül Hosking jött még a top10-ben, Johansson, Arndt, Neben, Guderzo, Villumsen és a többiek a bukás következtében itt-ott leszakadva érkeztek meg.

 

Végeredmény

1 Giorgia Bronzini (Italy) 3:21:28  
2 Marianne Vos (Netherlands)    
3 Ina Teutenberg (Germany)    
4 Nicole Cooke (Great Britain)    
5 Julia Martisova (Russian Federation)    
6 Chloe Hosking (Australia)    
7 Elizabeth Armitstead (Great Britain)    
8 Ludivine Henrion (Belgium)    
9 Rasa Leleivyte (Lithuania)    
10 Aude Biannic (France)
 

 

A versenyen indult egy magyar lány is Kenyó Anita, aki 6 kör után sajnos feladta a versenyt. Holnap a férif elit kategória versenye következik, rengeteg esélyessel, ahány szurkoló annyi tipp, a lehetésges kimenetelek száma is sokféle, tartsatok az Eurosporttal 11:30-tól egészen a befutóig.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr653254159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása