Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.20. 20:31 velominator

Vuelta a Espana 2011 - 1. szakasz (Csapatidőfutam) - Összefoglaló

A 2011-es Vuelta is elrajtolt a mai napon, szokatlanul hamar. Egyébként azért, hozták előrébb, mert a dániai világbajnokság hamar kerül megrendezésre, 1 héttel a Vuelta vége után. Az első szakasz egy csapatidőfutam volt, hasonlóan a tavalyi versenyhez. Az esélyesek is körülbelül ugyanazok voltak, tehát a HTC, a Garmin, a Leopard-Trek, a Liquigas és a Sky is még. Benidormban jelöltek ki a szervezők egy 13,5 km hosszú pályát, aminek az eleje nehéz volt, egy kisebb emelkedővel a be nem melegedett izmoknak meggyűlhetett a baja. A másik része pedig a belvárosban és a tengerpart mentén volt.

Az első csapat öt óra két perckor rajtolt el, a teljes kényelem és az úri fogadtatás része volt a sok csinos indítólány, akikben a férfiak, ezzel együtt a kerékpárosok is gyönyörködhettek. Nem mindegyik csapatnak ment zökkenőmentesen az elindulás, például Marzano egy bukás miatt leszakadt és így egyedül kellett végigmennie. Ám volt olyan kerékpáros is, akivel a technika nem volt kegyes. Mindenesetre a verseny az nem állt meg. Az elején már volt egy-két csapat ami jó időt ment, például az Astana, vagy a Skil-Shimano sem szerepelt le. A másodikként rajtoló Garmintól, én többet vártam, ők a 9. helyen végeztek. A belga csapatok közül a Quick-Step is elég jó időt ment, 16 perc 45 másodperces idejükkel 6.-ok lettek. Ugyanilyen időt ment a Movistar is, csak az ezredmásodperceket is figyelembe véve megelőzték a Quick-Stepet. A végső győzelemre esélyesek közül a legrosszabbul Menchov és Wiggins járt. A Geox és a Sky nem ment jó időt. A Geoxtól talán nem is várták ezt, na de a Team Sky-tól. Scarponi csapata, a Lampre is csak a 16. lett, de talán még nincs minden veszve. A BMC Phinney-vel együtt sem ment sokkal jobb időt. Időközben a Leopard-Trek is befutott, méghozzá ragyogó eredménnyel. 16 és fél perces idejükkel jócskán megelőzték az Astanát. A végső győzelemre is esélyük volt. A HTC nagyobb favorit volt viszont, de Grabschsal, Tony Martinnal és Sivtsovval sem tudták megverni a luxemburgi csapatot. Az Euskaltel sem tudott olyan jó időt tekerni, a Saxo-Bankról nem is beszélve. Nibali csapata viszont közel volt a győzelem megszerzéséhez, csupán 4 másodperccel maradtak el Cancellara csapatától. Ami érdekes, hogy Nibali címvédőként piros trikóban rajtolt el. Így viszont átkerült Fuglsangra, aki a társai előtt ért be, és így ő veheti fel a piros trikót.

A szakasz eredménye:

1 Leopard-Trek 0:16:30
2 Liquigas-Cannondale 0:16:35
3 HTC-Highroad 0:16:40
4 Pro Team Astana 0:16:40
5 Movistar Team 0:16:45
6 Quick-Step 0:16:45
7 Omega Pharma-Lotto 0:16:48
8 Skil-Shimano 0:16:48
9 Team Garmin-Cervélo 0:16:55
10 Katusha 0:16:56


A verseny állása:

1Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek0:16:30 
2Fabian Cancellara (Swi) Leopard Trek  
3Maxime Monfort (Bel) Leopard Trek  
4Thomas Rohregger (Aut) Leopard Trek  
5Daniele Bennati (Ita) Leopard Trek  
6Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale0:00:04 
7Damiano Caruso (Ita) Liquigas-Cannondale  
8Eros Capecchi (Ita) Liquigas-Cannondale  
9Valerio Agnoli (Ita) Liquigas-Cannondale  
10Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr263167506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása