Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.09.20. 21:02 bendzsi98

VB 2011 Koppenhága-női elit időfutam

 Immár kezdetét vette az idei kerékpáros világbajnokság Dánia fővárosában. Néhány számot már rendeztek a fiatalabb korosztályoknál(köztük a férfi U23-as versenyt is, amit Luke Durbridge nyert fölényesen, az idei egyetlen magyar induló Fejes Gábor a 46. helyen zárt), azonban a felnőttek számára csak most kezdődött a VB. Nos, ma a nőkön volt a sor, ők kezdték az igazi "tűzijátékot". Egy szoros időfutamot láthatott a közönség. Lássuk a fontosabb eseményeket!

Szinte az összes esélyes ott volt a mezőnyben, kivéve a doppingvétséggel vádolt kiválóság, a rangidős Jeannie Longo hiányzott. Az ő hiánya sem sokat könnyített a dolgon, így akár Emma Pooley, akár Judith Arndt, sőt, még talán Noemi Cantele is odaérhetett volna az első helyre. Tehát jó verseny vehette kezdetét. A nap első igazi jó idejét a nagy meglepetés, a kanadai Clara Hughes mente, a 28 km-es pályát 37 perc 44 másodperc alatt teljesítette. Azonban nyilvánvaló volt, hogy nem nyerhet. Ahogy telt-múlt az idő, jöttek az esélyesek. Akik közül azonban csak néhányan mentek igazán jó időt. Közéjük tartozott a holland Vos, valamint Van Dijk, előbbi végül 10., míg utóbbi 6. lett. De egyikük se vette át a vezetést Hughes-tól. Noemi Cantele is magához képest gyöngén ment. Azonban ekkor elkezdődött a tűzijáték! Előbb Tara Whitten vette át a vezetést, de nem sokáig örülhetett, Linda Villumsen nála is jobb időt ment. Ekkor 37:28 volt a legjobb idő. Ezek után már csak 3 ember ment elfogadható időt, a 3 utolsó induló. Először az amerikai Neben ment egy nem rossz időt, a pillanatnyi 6. időt mente. És már csak két ember volt kint a pályán. Judith Arndt és Emma Pooley is benne volt tavaly az első 3-ban. Az időmérő pontokból azonban kiderült, hogy nem lesz itt címvédés, ugyanis Pooley elmaradt a többiektől egy kicsit. Nem úgy, mint Arndt, aki csodálatos időt repesztve megnyerte a világbajnokságot! Villumsen lett végül a 2., míg a tavalyi győztes Pooley a 3. A nagy csalódás, Cantele csupán 18. lett.

Eredmények:

1. Judith Arndt(Németország), 37:07

2. Linda Villumsen(Új-Zéland), +22 mp

3. Emma Pooley(Nagy-Britannia), +24 mp

4. Tara Whitten(Kanada), +26 mp

5. Clara Hughes(Kanada), +37 mp

6. Eleonora Van Dijk(Hollandia), +38 mp

7. Rhae-Christie Shaw(Kanada), +39 mp

8. Amber Neben(Amerikai Egyesült Államok), +41 mp

9. Emilia Fahlin(Svédország), +55 mp

10. Marianne Vos(Hollandia), +56 mp

Tehát így végződött az első igazi felnőtt szám. Holnap jönnek a férfiak az időfutammal, Bodrogi Laci indul, lesz kinek szurkolni!

Végül a boldog világbajnok, Judith Arndt:

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr983242021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása