Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.02. 22:33 velonso

Tour de Pologne - 2. szakasz összefoglaló

A lengyel körverseny 2. szakaszán szokatlan dolog történt, érvényesült a papírforma, már ami a szakaszgyőzelmet illeti...

A mai napon 240 km várt leküzdésre a kerekesek számára, cserébe komolyabb emelkedő ma sem volt az útvonalban, így ismét sprintbefutó volt várhatü. A szakasz elején Marcin Sapa (Lampre), Bartlomiej Matysiak (Lengyel válogatott), Tom Stubbe (Omega Pharma - Lotto) és Gabriel Rasch (Cervélo)tudott megépni, és a mezőny eleinte nem is nagyon igyekezett utánuk, így 80 km megtétele után már 10 perc előnyük és volt, más kérdés, hogy még 160 km volt hátra... Később aztán előre jöttek a sprinterek csapatai így az előny folyamatosan csökkent, 25 km-el a vége előtt azonban még mindig 2:20 volt a különbség. Mielőtt megérkeztek volna a szökevények a Dabrowa Gorniczai körpályára a két lengyel Sapa és Matysiak otthagyta a többieket, 15 km-el a cél előtt 1 perces előnyük volt, míg a többiek beolvadtak a mezőnybe, Végül az utolsó előtti körben a lengyeleket is utolérték. A hajrában egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni, bár egy ideig a Katyusa majd a Vacansoleil vitte elöl a tempót nem sokáig tudták tartani, így végül a szakasz végén a legerősebb hajrás örülhetett, aki nem volt más, mint a columbiás André Greipel. A második helyen Allan Davis (Astana) futott be, aki ennek köszönhetően átvette a vezetést az összetettben és a pontversenyben is. A hegyi trikót a nap egytelen hegyi-hajráját megnyerő Marcin Sapa viselheti, míg a részhajrákért járó trikó továbbra is Blazej Janiaczyké (Lengyel válogatott).

Végeredmény:

1 André Greipel (Ger) Team HTC - Columbia 6:02:52  
2 Allan Davis (Aus) Astana    
3 Wouter Weylandt (Bel) Quick Step    
4 Christopher Sutton (Aus) Sky Professional Cycling Team    
5 Borut Bozic (Slo) Vacansoleil Pro Cycling Team

 

Összetett:

1 Allan Davis (Aus) Astana 10:08:14  
2 Jacopo Guarnieri (Ita) Liquigas-Doimo    
3 André Greipel (Ger) Team HTC - Columbia    
4 Aitor Galdos Alonso (Spa) Euskaltel - Euskadi 00:00:04  
5 Blazej Janiaczyk (Pol) Poland BGZ  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr92194426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása