Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.04. 22:31 velonso

Tour de Pologne - 4. szakasz összefoglaló

Előzetesen az összetett szempontjából nem tűnt döntő fontosságú szakasznak a mai, azonban feltétlenül érdekesnek ígérkezett a mai etap, és ebben nem is kellett csalódnunk.

A mai 178 km-en ugyanis már néhány komolyabb emelkedő is szerepelt az útvonalban (igaz a szakasz közepén), ráadáasul a szakasz végi szokásos körpálya is nehezebb volt az eddigieknél, mindenesetre semmiképp sem a sprintereknek kedvezett az útvonal. Ennek megfelelően a szakasz elején sok akció volt, a mezőny végül mégis csak nehezen engedett el egy csoportot, Cameron Meyer (Garmin-Transitions), Johnny Hoogerland (Vacansoleil) és a hegyi trikóban tekerő Dominique Rollin (Cervelo) tudott meglépni a legnagyobb előnyük 6 perc körül volt. A cervelos kanadai mindent meg is tett annak érdekében, hogy a legtöbb pontot tudja a mai hegyi-hajrákban megszerezni, azonban korán elkészült az erejével, így egy idő után leszakadt az élbolytól, majd már lefelé a lejtmenetben utol is érte a mezőny. A sík részre érkezve aztán rákapcsolt a mezőny és folyamatosan csökkentette a távolságot Hoggerlandékhoz képest, 35 km-re a céltól már csak 2:30 volt az előny, látszott, hogy nem értek haza, így még mielőtt a körpályára értek utol is érte mindkettőjüket a mezőny. Azonban a körpálya visznylag komolyabb szintkülönbséggel és a befutó előtt kockaköves résszel kedvezett az akcióknak így Jaroslaw Marycz (Saxo Bank) és Marco Marcato (Vacansoleil) próbálkozott, majd Marcato a lengyeltől is ellépett, akit utolért a nagy tempóval érkező mezőny. Ennek ellenére Marcato bíztatóan tarotta magát, és teljesen egyedül érkezett meg a célhoz, még sprintelt is egy kicsit, majd a levegőbe emelte a karjait, hogy ünnepelje a győzelmét, "kisebb" szépséghibája a történetnek, hogy még volt hátra egy kör, a közönség mindenestetre döbbenten figyelte az eseményeket. Miután észrevette, hogy mekkorát hibázott visszaállt az ekkor már körülbelül 40 főre olvadt üldöző csoportba, amely ezután már együtt érkezett meg a célhoz, amely előtt egy kisebb emelkedős-kockaköves részen két lamprés versenyző Mirco Lorenzetto és Grega Bole nyitott egy hosszú hajrát, amire senki nem tudott reagálni, így ebben a sorrenben érkeztek célba, tehát kettős Lampre győzelem született. Sőt, mivel a sárga trikós Davis nem érkezett meg az első csoporttal, így az összetettben is Lorenzetto, Bole a sorrend, a harmadik helyen pedig, ahogy a szakaszon is a címvédő Alessandro Ballan (BMC) áll, azonban ne feledjük az igazán nehéz etapok még csak most jönnek. A hegyi pontversenyben a ma két hajrát nyerő Hoogerland vette át a vezetést, a pontversenyt továbbra is Davis vezeti, ahogy a részhajrákért járó trikó is maradt Blazej Janiaczyknál (Lengyel válogatott).

Végeredmény:

1 Mirco Lorenzetto (Ita) Lampre-Farnese Vini 4:07:36  
2 Grega Bole (Slo) Lampre-Farnese Vini    
3 Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team    
4 Simon Geschke (Ger) Skil - Shimano    
5 Sergey Lagutin (Uzb) Vacansoleil Pro Cycling Team 0:00:02  

 

Összetett:

1 Mirco Lorenzetto (Ita) Lampre-Farnese Vini 17:00:51  
2 Grega Bole (Slo) Lampre-Farnese Vini 0:00:07  
3 Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team 0:00:08  
4 Simon Geschke (Ger) Skil - Shimano 0:00:10  
5 Kenny De Haes (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:00:14  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr892199560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása