Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.09. 18:56 velominator

Friss hírek (2010. augusztus 9.)

Felbomlik a testvérpár?

Brice Feillu eddig a Vacansoleil csapatában kerékpározott, úgy mint a testvére Romain. A fiatalabbik Feillu testvért már láthattuk a 2009-es Tour de France-on, ahol az Arcalisra menő szakaszt megnyerte. A francia a L'Equipe-nek azt nyilatkozta, hogy az év végén elhagyja a csapatot. A csigaevő azért volt csalódott, mert szeretett volna az idei Tour-on részt venni, ám a csapata nem kapott szabadkártyát. Feillunek kárpótolnia kell a csapatát egy kis pénzösszeggel, de szerinte ez nem fog gondot okozni neki. Az elmúlt hetekben a franciát az új luxemburgi bázisú csapattal hozták kapcsolatba. Az idősebb testvér boldogan marad a Vacansoleil-el, annak ellenére, hogy arról beszéltek, hogy ő is elhagyhatja a csapatot.

Baszk öröm: Samuel Sánchez szerződést újított

Az olimipiai bajnok Samuel Sánchez meghosszabította újabb két évre a szerződését az Euskaltel-Euskadi csapatával. A Tour de France-on elért negyedik helye miatt más csapatok is érdeklődtek iránta, mint a Vacansoleil, de ő elutasította az ajánlatukat. Így 2012-ig a baszkoknál marad. A spanyol a csapatáról azt mondta, hogy mindig az lesz a csapata, és sohasem képzelt el magán más mezt, bár van pár jó ajánlata. Már 2000 óta a csapatnál van, ekkor lett profi is. A csapat menedzsere így nyilatkozott: Samuenekl egy elismert a neve, és az, hogy velünk marad az nagyon nagy nemzetközi hírnevet jelent nekünk.

Bye, bye Columbia! Viszlát Mark!

A német sprinter kiváló képességekkel rendelkezik, ám a csapatában hátrébb szorította egy nagyobb név, Mark Cavendish. Érezhető is volt köztük a feszültség, egymásnak üzentek olykor-olykor. Ha az angol nincs az adott versenyen a keretben, akkor a német az elsőszámú sprinter. Ez nem sokszor adódik így, és ezt már Greipel nem bírta tovább, lépnie kellett. Lépett is, átigazolt a belga Omega-Pharma Lotto csapatába. Hogy a sorsa ott jobb lesz-e még, azt nem lehet tudni biztosan. André idáig, ebben az évben 16 győzelmet szerzett a csapatának, tavaly a Vueltán négyszer aratta le a babért. Nagyon csalódott volt, hogy a Tour szereplésről Mark miatt le kellett mondania, még az sem vigasztalja, hogy ő öt győzelmet szerzett Franciaországban.

Bjarne Riis "gyermeke" árulást követ el

Ne gondolja senki, hogy főbenjáró bűnt követett volna el Matti Breschel, csupán másik csapathoz igazol. A Rabobank bejelentette, hogy aláírta a szerződést a dánnal, aki igen jól sprintel. A következő két évben tehát a holland csapatnál fog tekerni a Saxo Bank kerékpárosa. Erik Breukink, a Rabobank menedzsere a következő nyilatkozatot tette:

"Breschel megmutatta, hogy ő az egik legtehetségesebb egynapos versenyző."

"Együtt vele, Boommal és Langevelddel egy erős csapatot építhetünk az egynapos klasszikusokra."

A 25 éves Breschel megnyerte a Dwars door Vlandeeren-t, és nyolcadik lett a Gent-Wevelgem közti egynapos versenyen. 2008-ban egy világbajnoki bronzérmet szerzett, dán országúti bajnok lett, és szakaszokat is nyert a Vueltán és a Svájci körversenyen.
Breschel így nyilatkozott: "A szívem a Saxo Bankkal van, de úgy érzem, hogy ki kell próbálnom valami újat, hogy több tapasztalatot szerezzek."

Holland balszerencse: Sérülésre sérülés

A Rabobank versenyzői Bauke Mollema és Pieter Weening versenyzés közben, az utolsó szakaszon mindketten eltörték a kulcscsontjukat a múlt héter. Weening a csapat egyik hegyimenője a Burgosi körversenyen versenyzett, amikor a vasárnapi szakaszon a lejtmenetben csúnyán odacsapta magát az aszfalthoz. Képtelen volt folytatni a versenyt, és máris észrevették, hogy eltörött a kulcscsontja. A csapat doktora azt mondta, hogy képes lesz a Vueltán részt venni, hogyha megműtik. Mollema, aki a Lengyel körön harmadik lett, az utolsó szakaszon bukott, de a szakaszt be tudta fejezni. A doktor őt is megvizsgálta, ám nem találta úgy, hogy eltört volna valamilyen végtagja is. Miután visszatértek Hollandiába az orvos elküldte őt egy röntgenvizsgálatra, és az törést mutatott. A kulcscsontja törött el. Az orvos szerint Bauke Mollema tovább versenyezhet az elkövetkező négy hétben, nem kell megműteni sem addig.

Füstbement terv: Belga hiányzó

Tom Boonen a Quick Step sprintere, a belga bajnok arra kényszerült, hogy kihagyja a Vueltát és az Ausztráliában lévő világbajnoki szereplése is a levegőben lóg. A belga bringásnak térdműtéte volt Júliusban, és csak mostanában kezdett el trénigezni újra. A sprinter térdével bajlódott, pontosabban azoknak a kötőszalagával a szezon alatt. A Tour of Californián és a Tour de Suisse-en elszenvedett esései nem javították a helyzetet, így döntött a műtét mellett. A doktora azt mondta, hogy szeptember közepére térhet vissza, és a legfontosabb számára most a felépülés.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr252210084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása