Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.17. 19:56 velominator

Eneco Tour - 1. nap összefogaló (Steenwijk-Steenwijk)

Az első szakasz a Benelux körversenyen egy 5,2 km hosszú időfutam volt, de inkább prológnak hívható. Mivel Hollandiában kezdődött a verseny, ezért számítani lehetett az esőzésekre, az erős széllökésekre, a kellemetlen viszonyokra. Beigazolódott a tény, Steenwijkben szakadt az eső, így a csúszós útra is figyelniük kellett a kerékpárosoknak. A prológ előtt sokan találgatták, hogy ki lehet a napi győztes. Nos, a kalapban volt a jó időfutamspecialisták neve, mint T. Martin, E. Boasson Hagen, Richie Porte, és lehetne még szaporítani a listát.

A hazai pályán szereplő Lars Boom, a Rabobank csapatából, sokáig az élen állt kiváló idejével, ám a kiskirálysága nem tarthatott örökké, erről gondoskodtak a trónkövetelők. Végül, még így is a harmadik helyen végzett, és néhány honfitársa iis előkelő helyen maradt. A legjobb holland versenyző Jos Van Emden lett, aki bebizonyította, hogy megérdemelt viselője a nemzeti időfutambajnoknak járó meznek, ugyanis második lett. Szintén a mélyföld állampolgárai közül 4. helyezett lett Maarten Tjallingi. A tavalyi összetett verseny győztese is reménykedhetett az időfutam megnyerésében, viszont 7 másodperc hátránnyal csak az ötödik lett. A norvég időfutambajnok, aki kiváló sprinter is, mindent beleadott, de mégsem volt elég. A németek győztes szereplést vártak volna Tony Martintól, aki nem tudta felülszárnyalni a legjobbakat, ám mégsem nyújtott rossz teljesítményt. A győztes fiatalember a rideg és hideg Kanadából érkezett, így a körülmények bizonyára feküdtek neki. Svein Tuft egy nagyon erős, helyénvaló teljesítménnyel hódította el az első helyet. A korábbi versenyek igazolták, hogy jó formában van a kanadai időfutambajnok, miképp a Dán körversenyen megnyerte az időfutamot, és második lett az összetettben.

A győztes szavai:

"Olyan érzésem volt, hogy egy jó menetem lehet ma."

"Felvállaltam a kockázatot, és mindent kiadtam magamból, de arra nem számítottam, hogy annyival előrébb leszek, mint a többiek. Nagyon boldog vagyok, mert ez az első ProTour győzelmem."

"Volt néhány kanyar, ahol óvatosnak kellett lenned, viszont volt pár elég hosszú szakasz, ahol becsülettel lehetett pörgetni a nagy áttételt."

A holnapi nap folyamán egy 178 km hosszú szakasz vár a mezőnyre.

A szakasz végeredménye, az összetett állása:

1Svein Tuft (Can) Garmin - Transitions0:06:19 
2Jos Van Emden (Ned) Rabobank0:00:05 
3Lars Boom (Ned) Rabobank0:00:06 
4Maarten Tjallingii (Ned) Rabobank0:00:06 
5Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Professional Cycling Team0:00:07 
6Geraint Thomas (GBr) Sky Professional Cycling Team0:00:07 
7Tony Martin (Ger) Team HTC - Columbia0:00:07 
8Alex Rasmussen (Den) Team Saxo Bank0:00:09 
9Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank0:00:09 
10Jonathan Castroviejo (Spa) Euskaltel - Euskadi0:00:10 

A csapatverseny állása:

1Rabobank0:19:11 
2Team Sky0:00:09 
3HTC-Columbia0:00:16 
4Garimn-Transitions0:00:17 
5Saxo Bank0:00:18 
6RadioShack0:00:27 
7Caisse d'Epargne0:00:29 
8Omega Pharma-Lotto0:00:34 
9Vacansoleil  
10Milram0:00:35

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr532228750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása