Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.22. 08:53 Bondi

Eneco Tour - 5. nap St-Lievens-Houtem - Roermond

      A mai szakasz volt az Eneco leghosszabb etapja a maga 214,4 km hosszúságával, melynek során Belgiumból újfent Hollandiába tartott a mezőny.

Az igazi verseny szinte rögtön megkezdődött, amint meglengedték a verseny indítását jelző zászlót. Erről a Saxo Bank lengyel bringása, Jaroslaw Marycz gondoskodott. 7 kilométernél próbált megszökni, ez a próbálkozása nem járt sikerrel, mert a főmezőny ekkor befogta, de később kiérdemelte a legagresszívebb versenyző titulust.

A mezőny erős iramának néhány kilométerrel később áldozata is lett. A Milram német kerekese, Knees bukásba keveredett és fel kellett adnia a versenyt.

Marycz újabb szökésre próbálkozott. Ezuttal többedmagával tette mindezt, társai a hosszú út során Ignatev, Malori és Roy volt. Az összetettben nem volt veszélyes egyiköjük sem így a mezőny engedte őket. 20 kilométerrel később már masszív 8:40-es előnyük volt.

Francesco Chicci is próbálkozott egy szökéssel, amit már a főmezőny nem nézett jó szemmel és elkezdtek felzárkozni az élen lévő négyesre.

A vége egy 14 kilométeres körpályán végződött. Az utolsó körbe érve a szökevények előnye 1 percre olvadt. Ekkor kezdte el a tempót diktálni a Sky csapata. 8 kilométerrel a vége előtt érték utól az elől lévőket, Malori próbálkozott még egyszer, az utolsó kilométerig sikerült eljutnia egyedül.

A finisben a Sky felvezette a hajrát Boasson Hagennek, de aki mögött volt csapattársa Henderson, aki ma szabad kezett kaphatott és élve is ezzel a lehetőséggel megnyerte a mezőnyhajrát Van Hummel és a norvég előtt, amit később célfotóval döntöttek el.

Henderson később elmondta, hogy ez volt a taktika, hogy a mai neki segítenek a szakasz végén.

A szakasz eredménye

1 Greg Henderson (NZl) Sky Professional Cycling Team 4:46:46  
2 Kenny Robert Van Hummel (Ned) Skil - Shimano    
3 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Professional Cycling Team    
4 Alex Rasmussen (Den) Team Saxo Bank    
5 Robbie Mcewen (Aus) Team Katusha    

 

Az összetett állása

1 Tony Martin (Ger) Team HTC - Columbia 18:32:17  
2 Koos Moerenhout (Ned) Rabobank 0:00:10  
3 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Professional Cycling Team 0:01:24  
4 Svein Tuft (Can) Garmin - Transitions 0:01:26  
5 Lars Boom (Ned) Rabobank 0:01:32  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr222238390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása