Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.31. 21:12 velonso

Igor Anton sikere Valdepeñas de Jaénben - 4. szakasz összefoglaló.



A mai etap, nagyon sok tekintetben hasonlított a tegnapihoz, a terep ma is inkább a hegyimenőknek kedvezett, a befutó ezúttal egy rövid, de annál keményebb emelkedőnél volt, valamint a spanyol későnyári hőség, ma is rendesen megnehezítette a bringások dolgát.

Mindössze 16 km megtétele után kialakult egy négyfős szökevénycsoport, Guillaume Bonnafond (AG2R), Sergio Carrasco Garcia (Andalucia-CajaSur), Dario Cataldo (QuickStep) és Dominik Roels (Milram) léptek meg a mezőnytől, és viszonylag gyorsan sikerült 5:40 előnyre szert tenniük, viszont a piros trikós csapata, az Omega Pharma Lotto nem engedte őket nagyon elmenni, és ahogy a hegyek között haladtak a versenyzők, folyamatosan csökkent a különbség. 40 km-rel a vége előtt aztán a Katusha jött előre, Joaquim Rodrigueznek dolgoztak, aki ugyan tegnap lemaradt a szakaszgyőzelemről, de ma is jó esélyei voltak. A cél előtti utolsó, kategorizált emelkedőn utolérték a szökevényeket. Ekkor olyan nagy tempót diktált elöl a Katusha, hogy szétszakadt a peloton, mindössze egy 23-fős csoport maradt elöl Gilbert-rel, Fränk Schleckkel, Menchovval, Igor Antonnal, Nibalival és Rodriguezzel, Sastre viszont leszakadt. Amikor felértek az emelkedőn, már csak alig több, mint 7 km-t kellett megtenniük a versenyzőknek, így a lejtmenetben két caisse-os versenyző, Luis Leon Sanchez majd miután őt utolérték, Uran lépett meg a többiektől a győzelem reményében, így ő kezdte meg elsőnek a cél előtti emelkedőt, amely ugyan alig több, mint 1 km hosszú, de helyenként 20%-nál is meredekebb volt, a legmeredekebb pontján 27%-os, azonban úgy 500 méterre a céltól őt is utolérték. Nagyjából ekkor támadott az euskalteles Igor Anton, akinek a tempóját senki nem tudta tartani, így ő ért elsőként célba, és szerezte meg élete 2. szakaszgyőzelmét a Vueltán. Mögötte Nibali, Peter Velits és Joaquim Rodriguez ért célba, majd mindössze 5 másodperc lemaradással Gilbert, aki ezzel megőrizte a vezető helyét az összetettben. Igor Anton mai győzelmével a pontversenyben átvette a vezetést, a hegyi összetettben viszont maradt a xacobeos Serafin Martinez az élen. A kombinációs trikót Nibali viselheti, míg a csapatversenyben a Caisse d'epargne vezet.

Végeredmény:

1Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi5:00:29 
2Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo0:00:01 
3Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia  
4Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha  
5Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto0:00:05 
6Tejay Van Garderen (USA) Team HTC-Columbia0:00:08 
7Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia0:00:12 
8Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale  
9Ruben Plaza (Spa) Caisse d’Epargne  
10Rigoberto Uran (Col) Caisse d’Epargne0:00:19 

 

Összetett:

1Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto13:56:30 
2Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi0:00:10 
3Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha  
4Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo0:00:12 
5Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia0:00:16 
6Tejay Van Garderen (USA) Team HTC-Columbia0:00:29 
7Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team0:00:49 
8Frank Schleck (Lux) Team Saxo Bank0:00:50 
9Ruben Plaza (Spa) Caisse d’Epargne0:00:54 
10Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia0:00:55 

 


Holnap, valamivel könnyebb nap vár a mezőnyre, ugyanis a Guadix és Lorca közötti 199 kilométeren nem lesz kategorizált emelkedő, ráadásul az utolsó 50 km-en enyhén lejt az út a befutóig, így ez a szakasz a sprintereké lehet majd, ráadásul az előrejelzések szerint, holnap egy pár fokkal enyhülhet a hőség is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr32262770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása