Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.01. 20:54 velominator

A nap legjobbja: 5. szakasz (Koldo Fernandez)


Az ötödik napon egy hosszú, de viszonylag könnyű szakasz következett. Ugyan volt egy kisebb emelkedő, viszont utána, már csak egy hosszú lejtmenet következett. Az etap elején megint négy ember szökött meg, Pierre Rolland (BBox Bouyges Telecom), Vicente Toribio (Andalucia), Arnaud Labbe (Cofidis) és David Gutierrez (Footon). A szökevényeknek volt négy-öt perces előnyük is, viszont, ahogy közeledtek a célhoz, egyre csökkent az előnyük. 15 kilométerrel a vége előtt bedarálta őket a mezőny, ám még ezelőtt Rolland bepróbálkozott, sikertelen volt a kisérlete. A hajrá felvezetésében 2-3 csapat jeleskedett, mint a Columbia, Quick Step, Astana. A felvezetést viszont a legjobban a Lampre csapata csinálta. Cavendishnek elfogytak a segítői a végére, így Petacchi mögé sorolt be. Petacchiék teljesen elaludtak a hajránál, Cavendish sem volt a legfürgébb, így Farrar lehajrázott mindenkit. Másodikként egy ügyes hajrával, a spanyol Koldo Fernandez végzett. Még a brit kiválóságot is sikerült megelőznie, a formája már tegnap is bíztató volt. Úgy látszik, hogy ma sikerült robbantania.

A nap legjobbja szerintem, a spanyol Koldo Fernandez De Larrea. (Röviden csak Koldo.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr432265375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása