Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.04. 22:00 velominator

A nap legjobbja: 8. szakasz (David Moncoutie)

A szakaszon, ma arra lehetett számítani, hogy a piros trikó elkerülhet Gilbertől. Az etap egyáltalán nem kedvezett immá,r a sprintereknek. Eljött az esélyesek és a jó hegyimenők ideje, mivel a mai napon hemzsegtek az emelkedők. A szökés lehetőségét, ma sem hagyták ki. A szökevények között volt: Tschopp (BBox-Bouyges Telecom), Arrieta (AG2R), S. Martínez (Xacobeo), Moncoutie (Cofidis) és Bazayev (Astana). Az együttműködésük gyümölcsözőnek tűnt, 5-6 perc előnnyel vették az akadályt jelentő hegyeket. A szakasz vége felé közeledve, elkerülhetetlenné vált, hogy meghátráljanak az első kategóriás hegytől. Ekkor még úgy tűnt, hogy hazaérhetnek a szökevények. Az Alto del Xorret del Catí igazán nehéznek bizonyult mindenkinek, a szökevények közül Moncoutie megszökött az emelkedőn. A mezőny pedig egyre gyorsabban kezdte csökkenteni a hátrányát, a hegy tetejére, kialakult a mezőnyből egy üldözőcsoport. Nibali, J. Rodríguez, Anton és Tondo voltak, akik próbálták utolérni Moncoutie-t és a leszakadt szökevényeket. A piros trikóst viselte meg legjobban a hegymenet, hamar leszakadt. Az biztos volt, hogy egy új ember lesz az összetett élén. A francia David Moncoutie, nagyon erős versenyzésével, kiváló hegymászó képességével, megnyerte a szakaszt.

A nap legjobbja tehát, David Moncoutie.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr782271939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása