Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.05. 19:23 Bondi

David Lopez sikere- A 9. szakasz összefoglalója

           A 9. szakaszon 188 kilométert tett meg a mezőny. Ezalatt, 7 kategorizált emelkedőt másztak meg, négy 2. és három 3. kategóriásat. A végén ugyan emelkedett a befutó, de nem a klasszikus értelemben vett, hegyi befutó volt.

Már a verseny rajtját követően megkezdődtek a próbálkozások egy sikeres szökésre. A legaktívabbak az FDJ, Katusha és a Milram bringásai voltak.

Hatalmas tempóban kezdett a mezőny. Az első sikeresebbnek mondható szökés, Cheula és Cataldo nevéhez fűzödött. Kettejüket még egy 12 fős csoport érte utol, de ezt a főmezőny túl veszélyesnek tartotta.

3 főnek sikerült 27 kilométer után, elszöknie a mezőnytől. A tegnap is aktív szerepet vállaló, Moncoutie mellett Peraud és Kadri vezette a versenyt. 5 kilométerrel később csatlakozott hozzájuk, még 11 versenyző. A Cataldo, Caruso, David Lopez, Kreuziger, Pujol, Vanendert, Rabunal, Quemeneur, Barredo, Gasparotto, Egoi Martinez sorral kiegészült csapat, ígéretesnek tünt hosszú távon is.

Az Andalucia bringása, Ramirez Abeja egyedül indult az élen lévők után és keményen tekerve végűl, több mint 10 kilométerrel később csatlakozott hozzájuk.

Az élen lévők közül, Barredo-nak volt a legjobb összetettbeli helyezése. A 3:35-ös előnyt gyorsan összehozták, amivel virtuálisan Barredora került a piros trikó.

A főmezőny, az Euskaltel vezetésével nem nagyon törték magukat, hogy a szökevényeket utolérjék, előnyük folyamatosan növekedett.

A szökevények közben a harmadik hegyet is megmászták. A hegytetőn a sorrend, mind a három alkalommal Rabunal, Moncoutie volt. Ezzel világossá vált, hogy Rabunal célja a mai napon az volt, hogy minél több pontot elvegyen Moncoutie-től, hiszen a mai napon Serafin Martinez nem tartott a szökevényekkel.

Ugyan Barredo volt a legjobb az összetettben, de ő volt az első is, aki leszakadt a szökevénycsoporttól. Az Alto de Tudonsra felfelé menet szakadt le a többiektől. A hegytető előtt, Rabunalnak sikerült megszöknie a többiektől. A lejtmenet végére, már majdnem 2 perces előnyre tett szert.

A Torremanzanasra menet támadást indított a két Omega-Pharmás. Peraudval és Vanenderttel tartott Caruso és Pujol is. A Kreuziger-Moncoutie féle sor, még a hegytető előtt felért a Lotto-s különítményre. Már csak Rabunal volt az akit nem értek utol, de az ő előnye is folyamatosan fogyott.

A szökevények előnye 8 perc fölé nőtt, ami Peraud számára kifejezetten jó hír volt. Barredo kiszállását követően az övé volt a legjobb eredmény. Összetettben, kevesebb mint 7 perc volt a hátránya, Antonnal szemben.

Az utolsó előtti hegyen, végre Moncoutie-nek sikerült megelőzni Rabunalt. Az utolsó hegyre megkezdődött a taktikázás az élen lévők között. Először Kreuziger, majd David Lopez támadott, de mind két támadást sikerült felvennie az addigra már, jócskán megfogyatkozott csoportnak. Az utolsó hegyihajrát ismét nem tudta megnyerni a kis francia. De most nem Rabunal, hanem Caruso előzte meg.

Pár kilométerrel a vége előtt David Lopez indított támadást, amit senki nem vett komolyan, ezért nem is mentek utána. Amit később bánhattak is, mert a Caisse bringása olyan tempót diktált, amellyel sikerült olyan előnyt kiharcolnia, ami a végéig kitartott.

A szakasz eredménye

1David Lopez (Spa) Caisse d’Epargne5:20:51 
2Roman Kreuziger (Cze) Liquigas-Doimo0:00:06 
3Giampaolo Caruso (Ita) Team Katusha0:00:13 
4David Moncoutie (Fra) Cofidis, le crédit en ligne0:00:21 
5Blel Kadri (Fra) Ag2R-La Mondiale0:00:27 
6Egoï Martinez (Spa) Euskaltel-Euskadi0:00:30 
7Jean-Christophe Peraud (Fra) Omega Pharma-Lotto0:00:55 
8Gonzalo Rabunal (Spa) Xacobeo Galicia0:02:36 
9Oscar Pujol (Spa) Cervélo Test Team0:03:52 
10Jelle Vanendert (Bel) Omega Pharma-Lotto0:04:17 

 

Az összetett állása

1Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi37:56:42 
2Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha  
3Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo0:00:02 
4Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team0:00:42 
5Jean-Christophe Peraud (Fra) Omega Pharma-Lotto0:00:52 
6Ruben Plaza (Spa) Caisse d’Epargne0:01:15 
7Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia0:01:18 
8Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale0:01:19 
9Marzio Bruseghin (Ita) Caisse d’Epargne0:01:22 
10Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia0:01:26 

 


A hétfői nap során az első pihenőnap vár a mezőnyre. Kedden viszont. egy könnyebb szakasz vár majd a mezőnyre. Már ami a hegyek számát illeti. A 175 kilométeres távon, egy első kategóriás emelkedő vár 30 kilométerrel a vége előtt a mezőnyre. Ami ugyan nem lesz hosszú, de igen csak combos lesz, a majdnem 11 %-os átlagmeredekségével.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr842273602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása