Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.11. 21:06 velominator

Dráma és öröm: Anton és Rodriguez - 14. szakasz összefoglaló

A szombati nap egyértelműen az esélyesek harcára volt kilátás, mint ahogy holnap is, arra lehet számítani. Igor Anton trikóját megvédni készülte, mert Joaquin Rodrigueznek és a többiek számára remek alkalom volt a mai nap, hogy változtassanak a helyzeten. A szakaszon több szökésnek is esélyt adtak, ám a legjobban Terpstra, Zabriskie és Millar működött együtt. Igen meglepő volt, hogy a két időfutammenő is jól ment elől, a Milramos Terpstra a tegnapi nap után, megint ügyesen szökött meg.  A második kategóriás Portillo de Lunadára az amerikai időfutambajnok, a bajszos Zabriskie ért fel elsőként. A lejtmenetben a Cervelo és a Caisse d'Epargne dolgozott elől, így csökkent a szökevények előnye. A harmadik óra során a mezőny átlagsebessége közel 40 kilométer volt. A húzós tempó miatt néhányan leszakadtak a mezőnytől. A következő hegyen már Millar vitte el a legtöbb pontot, és David Arroyo is támadásba lendült. Később Kolobnev és Luis León Sánchez is támadt, Arroyót befogták, és tovább is növelték az előnyüket. Kolobnev és L. L. Sánchez hozott jócskán az élenálló trióval szemben, és a mezőnytől is elszakadtak. 30 kilométerrel a vége előtt a mezőny befogta a két üldözőt. Ezután a Katusha elkezdett dolgozni, hogy Joaquin Rodriguez javára váljon, és közben Zabriskie leszakadt az élről. Amikor már csak 10 kilométer volt hátra, a peloton hátránya 3 perc alatt volt. A Peña Cabarga lábánál drámai dolog történt, Egoi Martinez és Igor Anton egymásba akadt. A bukásban Martineznek valószínűleg eltörött a kulcscsontja, igen csúnyán megsérült. Ami mindent megváltoztatott, az az, hogy Anton is megsérült elég csúnyán, így feladta a versenyt. A hegyen utolérték Terpstrát, és egy kb. 10 fős csoport állt az élre. Az esélyesek közül Mosquera elhamarkodottan támadott, meg is bosszulta magát. A kemény emelkedőn a legjobban Joaquin Rodriguez muzsikált, akit nem sikerült senkinek sem utolérnie. Nibali is kihajtotta magát, de megszerezte a piros trikót. A baszk fiú, Mosquera harmadik lett a hegy tetején. A legnagyobb vesztesnek Antont lehet nevezni, aki sajnálatos módon vesztette el az összetett vezetést, és az esélyt, hogy megnyerje a Vueltát.
 

A szakasz végeredménye:

1Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha4:26:43 
2Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo0:00:20 
3Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia0:00:22 
4David Moncoutie (Fra) Cofidis, le crédit en ligne0:00:33 
5Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale0:00:34 
6Frank Schleck (Lux) Team Saxo Bank0:00:35 
7Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team0:00:39 
8David Garcia Dapena (Spa) Xacobeo Galicia0:00:43 
9Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia0:00:45 
10Tom Danielson (USA) Garmin-Transitions0:01:29

 

Az összetett állása:

1Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo60:55:39 
2Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha0:00:04 
3Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia0:00:50 
4Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team  
5Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale0:02:11 
6Frank Schleck (Lux) Team Saxo Bank0:02:12 
7Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia0:02:29 
8Tom Danielson (USA) Garmin-Transitions0:03:29 
9Ruben Plaza (Spa) Caisse d’Epargne0:03:41 
10Carlos Sastre (Spa) Cervélo Test Team0:03:52 

 

A következő szakasz megint az esélyesek küzdelmét hozhatja, mivel egy újabb, kiemelt kategóriás hegyet, a Lagos de Covadongát fogják megmászni. Ez az emelkedő nem Rodrigueznek kedvezhet, hanem inkább Nibalinak, mivel több, mint 12 kilométer hosszú lesz. Ha Mosquera jobban taktikázik, és lesz ereje, jól fog menni. Ott lehet még Tondo, Frank Schleck, Peter Velits, Danielson, Moncoutie és Roche is. Valószínűleg, azért a szökevényeknek is hagynak teret, főként a végső hegy előtt. Mire odaérnek a Covadongához, szerintem be lesznek a darálva, akik szökésben lesznek. Biztos, hogy Anton is, nagyon jól bírná a hegyet...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr792289301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása