Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.27. 21:09 velominator

2010 melbourne-i világbajnokság: Az időfutam


Az idei év záró, nagy versenye a világbajnokság. Már sokan vártak arra, hogy eljöjjön a pillanat, nos, csütörtökön mérik össze a tudásukat a kerékpárosok. Az idei időfutam izgalmasnak igérkezik mert a pálya viszonylag hosszú és vannak benne kisebb-nagyobb emelkedők is. A legmagasabb pontja a pályának 120 méter körül van. A teljesítendő táv 45,8 km, amit két kör megtételével fognak abszolválni.

Nézzük meg, hogy mi történt tavaly:

A tavalyi évben a svájci Mendrisióban rendezték meg az országúti kerékpáros világbajnokságot. Az időfutamot tekintve a hazai kiválóság Cancellara számított a legnagyobb esélyesnek. A pálya kedvezett a svájcinak, és nem hazudtolta meg magát. A táv 49,8 km volt és a második helyezett Larsson, kb. másfél perccel maradt le a későbbi világbajnoktól. A harmadik Martin lett és meglepetést okozott az amerikai Zirbel, akire lehetett azért számítani. A nemzeti időfutambajnokok közül a tízben volt Grabsch, Konovalovas és Pinotti.

 Az esélyesek:

A legnagyobb esélyesnek az uralkodó világbajnokot lehet mondani vagyis Cancellárát. Az ő megítélése szerint az időfutam pályája nehezebb, mint a mezőnyversenyé. Bár a Vueltán legyőzőkre talált a hosszú időfutamon, mégis tudjuk, hogy jó formában van és sosem lehet őt leírni. A mezőnyverseny világbajnoka is kiváló időfutammenő, de szerintem mégsem várható az első háromba. Azonban a szintén ausztrál Rogers és Porte is jól teljesíthet. A belgák közül Hoste és Devolder mehet egy jó időt. A kanadai szurkolók Svein Tuftért szoríthatnak, aki az Eneco Tour prológján a legjobb időt tekerte. A spanyol nemzet 4 embert nevezett az időfutamra, közülük a legszebben Luis León Sánchez teljesíthet, de Plaza Molina is lehet jó. A franciák közül nem kerülhet ki a címvédőre veszélyes kerékpáros, habár a már francia Bodrogi László és Nicolas Vogondy közismerten jó időfutammenő. Az angoloknál egy nagy név versenyzik majd, aki David Millar. Millar nincsen kimagasló formában, az első tízbe kerülésre mégis esélyes. A németeknél egy majdnem "bajnoki" névsort olvashatunk: Bert Grabsch (2008 világbajnoka), Tony Martin (Német időfutambajnok) és Patrik Gretsch (2008 Világbajnokság 2. helyezett). Grabsch utolsó teljesítményén nem azt láttam, hogy olyan erős, bár akkor a táv rövid volt neki. Szerintem inkább Martinnal kell számolni, méghozzá az első helyre is esélyes. Az olaszok két fő reménysége Pinotti és Malori. Malori a 2008-as U23-as vb-t megnyerte Olaszországban. Pinottiról már azt hiszem, nem kell sokat mondani. Magányos farkasként a litván időfutambajnok Konovalovas is részt vesz a versenyen. A holland csapat időfutammenői Moerenhout és Van Emden. Őket láthattuk az Eneco Touron jól teljesíteni. A norvégok Boasson Hagenre számíthatnak, aki amúgy a mezőnyversenyben is jó helyezést érhet el. Az oroszok közül Ignatiev lehet a legjobb. A Critérium du Dauphiné versenyen kiválóan szereplő szlovén Brajkovic is jó időfutammenő. Cancellara másik neves ellenfele a svéd Larsson, aki a pekingi olimpián szorongatta meg a svájcit. Indul Peter Velits is, aki a Vueltán megverte a svájcit, a kérdés az, hogy mennyi maradt benne. A véleményem szerint, hogyha jó erőben van a szlovák, még megverhet mindenkit is. Ám ez csak feltételezés, a jövőt nem jósolhatom meg kristálytisztán. Az amerikai honból még veszélyes lehet Zabriskie és Van Garderen is.

A verseny csütörtökön lesz, az Eurosport adója 15 órától közvetíti a versenyt, de sajnos, ahogy gondolom, felvételről. Nagyon várom már a versenyt, mert kiváncsi vagyok, hogy milyen formában vannak az egyes versenyzők.

További információ: http://www.melbourne2010.com.au/

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr532327945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása