Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.01.17. 19:08 Bondi

Apa kezdődik! 2011 egy új szezon kezdete.

Végre kezdődik a bringás szezon. Szerencsére gyorsan eltelt ez a 2 hónapos "uborkaszezon" amely bőven tartogatott magában érdekességeket, úgyhogy nem unatkozhatott a bringás nagyközönség.

Tegnap zajlott a Tour Down Under bemelegítő szakasza a Cancer Council Classic. Ezen az etapon megismerkedhettünk a TDU összes résztvevőjével is, hiszen a rajtlistán ugyan azok a nevek szerepelnek.

Bemutatkoztak az új igazolások és az első versenyén vehetett részt az új Luxemburgi sztárcsapat a Leopard. Közben az utolsó nemzetközi versenyére készült a sportág egyik legnagyobb alakja Lance Armstrong.

 

Az etap egy könnyed 51 km-es szakaszból állt, amit egy körpályán tettek meg. Az év első szökése is megvolt. A csoportot Gorka Izagirre (Euskaltel-Euskadi), Luke Durbridge (UniSA-Australia), Martin Mortensen (Leopard Trek), Markel Irizar (RadioShack) és Aliaksandr Kuchynski (Katusha) képviselte. Túl nagy előnyt nem tudtak kicsikarni maguknak, a legnagyobb előnyük is csupán fél perc volt. A vége előtt a sprinterek csapatai kézbe vették a dolgokat. Sikerült befogni a szökevényeket. Az utolsó körhöz érve a Sky csapata vezette a mezőnyt. Elsőszámú emberük Henderson volt, aki az utolsó kanyarban kicsúszott rést hagyva két felvezetője és 2 Highroad versenyző és a mezőny között. Innentől a Highroad háziversenye volt a sprint.

 

A versenyt Goss nyerte meg Renshaw előtt. A dobogóra a RadioShack friss szerzeménye a tavaly még a nagyreményű FlyV csapatba igazoló McEwen lett.

A verseny eredménye

1Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad1:05:12 
2Mark Renshaw (Aus) HTC-Highroad  
3Robbie McEwen (Aus) Team RadioShack  
4Elia Viviani (Ita) Liquigas-Cannondale  
5Chris Sutton (Aus) Sky Procycling  
6Davide Vigano (Ita) Leopard Trek  
7Ben Swift (GBr) Sky Procycling  
8Jose Joaquin Rojas (Spa) Movistar Team  
9Fabio Sabatini (Ita) Liquigas-Cannondale  
10Allan Davis (Aus) Astana  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr672591173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása