Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.01.23. 11:47 Bondi

Tour Down Under 2011, 6. szakasz Adalaide 90 km

Izgalmas véghajrára várhattunk az ausztrál körverseny záró etapján. A nagy kérdés az volt, hogy Cam Meyer meg tudja e tartani előnyét Goss-szal szemben. Meyer nem tehetett mást mint Goss-szal együtt megérkezni a célba, Goss pedig csak akkor nyerhette meg az összetettet ha diadalmaskodik az utolsó szakaszon, úgy, hogy nincsen a dobogó Meyer. És persze nem lehetett megfeledkezni Matthews-ról sem, 12 másodperces hátrányával még ő is beleszólhatott a dolgokba.

Az üldözők malmára hajtotta a vizet, hogy 2 részhajrát is betűztak erre a napra. A Garmin mindent megpróbált, hogy elvigye a pontokat Goss elől. Ez azonban nem sikerült. Goss második lett a részhajránál ezzel 2 másodperces jóváírást kapott, a hajrát Matthews nyerte meg, aki ha a szakasz végén nyerne azzal az összetettet is bezsebelhette volna. Izgalmasnak ígérkezett ezáltal a véghajrá.

A második részhajránál a Garmin egy kis időre fellélegezhetett hiszen a jóváírásokat elvitték az összetett szempontjából érdektelen versenyzők.

Ebben a versenyfutásban már szinte eltörpült a két hegyihajrá. Az elsőt behúzta Roberts ezzel tovább növelte amúgy is magabiztos előnyét és bebiztosította a hegyipontverseny első helyét.

Egy hét fős szökevénycsoport alakult ki a sort Jack Bobridge (Garmin-Cervelo), Francesco Reda (Quick Step), Nicki Sorensen (Saxo Bank), Mitchell Docker (UniSA) and Stuart O'Grady (LEOpard-Trek), Simon Zahner (BMC Racing), Alessandro Spezialetti (Lampre-ISD) és David Tanner (Saxo Bank) fémjelezte. Egészen ígéretesnek tűnő sornak sajnos nem sok esélye volt a hazaérésre. A Rabobank és a Highroad is keményen dolgozott és 5 kilométerrel a vége előtt be is fogta a szökevényeket.

A hajrában Goss és Matthews között lehetett számítani a legnagyobb csatára, reményeik szerint az első helyért. Azonban a Sky földbe döngölte a győzelemről szőtt terveiket és kettős győzelmet arattak. Első helyen Swift a másodikon Henderson érkezett be. Goss leszorult a dobogó harmadik fokára.

A szakasz eredménye

1 Ben Swift (GBr) Sky Procycling 1:53:47  
2 Greg Henderson (NZl) Sky Procycling    
3 Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad    
4 Robbie McEwen (Aus) Team Radio Shack    
5 Juan José Haedo (Arg) Saxo Bank Sungard    
6 Allan Davis (Aus) Astana    
7 André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto    
8 Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team    
9 Davide Vigano (Ita) Leopard Trek    
10 Jonathan Cantwell (Aus) UNI SA - Australia    

 

Az összetett végeredménye

1 Cameron Meyer (Aus) Team Garmin-Cervelo 17:54:27  
2 Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad 0:00:02  
3 Ben Swift (GBr) Sky Procycling 0:00:08  
4 Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team 0:00:09  
5 Laurens ten Dam (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:10  
6 Francisco Ventoso (Spa) Movistar Team 0:00:17  
7 André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto 0:00:26  
8 Blel Kadri (Fra) AG2R La Mondiale    
9 Allan Davis (Aus) Astana 0:00:27  
10 Luke Roberts (Aus) UNI SA - Australia 0:00:28  

 

A sprintverseny végeredménye

1 Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad 28  pts
2 Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team 20  
3 Thomas De Gendt (Bel) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 20  
4 Ben Swift (GBr) Sky Procycling 16  
5 Robbie McEwen (Aus) Team Radio Shack 16  

 

A hegyiverseny végeredménye

1 Luke Roberts (Aus) UNI SA - Australia 60  pts
2 Ben Hermans (Bel) Team Radio Shack 36  
3 Mitchell Docker (Aus) UNI SA - Australia 32  
4 David Tanner (Aus) Saxo Bank Sungard 22  
5 Richie Porte (Aus) Saxo Bank Sungard 18  

 

Csapatverseny végeredménye

1 Movistar 53:44:56  
2 Vacansoleil-DCM 0:00:08  
3 AG2R La Mondiale 0:00:25  
4 Garmin-Cervelo 0:00:27  
5 Quickstep 0:00:56  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr232606830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása