Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.05.13. 20:09 bendzsi98

Giro d'Italia 2011-7.szakasz-összefoglaló

 Ma egy viszonylag rövid, 110 km-es szakasz várt a mezőnyre(ez az idei Giro legrövidebb szakasza). De nem akármilyen ám! Az első hegyi befutós, előtte egy 2.kategóriás emelkedővel! Lássuk az izgalmakat!

A 14:25 perckor kezdődő szakaszról korán meglépett egy szökevénycsoport, aminek a tagjai a következő kerekesek voltak: Visconti, Jerome Pineau, Bak, Montaguti és Canuti. Elég jól el tudtak menni a mezőnytől, hisz a szakasz megkezdése után 30 km-rel már 3 perc volt az előnyük. A peloton okosan taktikázott ma: nem mentek semmit, hisz tudták, a végén dől el minden. Egyedül Garzelli csapata, az Acqua&Sapone diktált tempót. Pieter Weening csapata, a Rabobank egyértelműen csak arra törekedett, hogy megvédjék a Maglia Rosát. 50 km-rel a vége előtt kezdődött meg az első hegymenet, ekkor 2:40 volt az előny. A hegy 9.5 km hosszú, és átlagban 5.3 %-os volt. Ekkor megpróbált elszökni néhány versenyző: a ma 28 éves Hoogerland(boldog szülinapot neki!), Lang és Pierre Cazaux. Közülük csupán Hoogerland tudott elmenni, 1:15-re szökött meg rögtön a főmezőnytől! Eközben az olasz Canuti próbált elmenni a szökevénybolytól, ám a lejtmenetben elcsúszott, és visszaértek rá. A holland Vacansoleiles rögtön fölért a szökevényekhez, nem is nagyon kellett hajtania...és egyúttal ment tovább! Míg a többeknek ennyi volt a mai szökés, addig Hoogerland 1 percet ment el a mezőnytől. Ekkor kezdődött a Mercogliano, ami 17 km hosszú, átlagban 5.6 %-os, és a legnehezebb rész 10 %-os(1260 m-re mentek föl, természetesen hegyi befutóval.) Vincenzo Nibali és Michele Scarponi nagyon jól helyezkedett, de ott volt Kreuziger, Garzelli és Contador is. Lars Bak(ugye ő szökésben volt), valamint Mickael Cherel próbált elmenni, miközben Hoogerlandot utólérte a mezőny. 8 km-rel a vége előtt, amikor befogták a dánt és a franciát, megtörtént a mai nap meglepetése(péntek 13 lévén). A belga Bart De Clercq nagyon komolyan gondolta, hogy ő elszökik, és 4 km alatt fél percet ment el! Látszott, hogy a rózsaszín trikós nem nagyon fog támadni, célja a pink trikó megtartása volt. Garzelliék továbbra is kíválóan dolgoztak!! 2.5 km-rel a cél előtt még egy szökési kísérlet: Pirazzi, a Colnago versenyzője szökött el. Néhány pillanatig úgy tűnt, sikerül befognia De Clercqet, de nem jött össze. 1 km-es kapu, és a belga hős előnye 24 másodperc! Meglesz? Nem lesz meg? Hihetetlen hajrá!! Scarponi, Nibali és Garzelli is megindítja a rakétákat! Nagyon közel a Lottoshoz, és.... MEGVAN! A belga "király", Bart De Clercq a Giro eddigi legszorosabb befutóján , körülbelül fél kerékkel nyert(vagy nem volt annyi?). Weeningnek sikerült megőriznie vezető helyét.

Giro d'Italia 7.szakasz, eredmények:

1. Bart De Clercq(BEL), Omega-Pharma Lotto 2:54:47

2. Michele Scarponi(ITA), Lampre-ISD s.t.

3. Roman Kreuziger(CZE), Pro Team Astana s.t.

4. Vincenzo Nibali(ITA), Liquigas-Cannondale s.t.

5. Stefano Garzelli(ITA), Acqua&Sapone s.t.

6. Joaquin Rodriguez Oliver(ESP), Team Kathusa s.t.

7. José Rujano Guillen(VEN), Androni-Giocattoli s.t.

8. Dario Cataldo(ITA), Quick Step s.t.

9. Alberto Contador Velasco(ESP), Saxo Bank-SunGard s.t.

10. Christophe Le Mevel(FRA), Garmin-Cervelo s.t.

Az összetett állása 7 szakasz után:

1. Pieter Weening(NED), Rabobank 23:09:59

2. Kanstantin Sivtsov(BLR), HTC-HighRoad +2

3. Marco Pinotti(ITA), HTC-HighRoad s.t.

4. Christophe Le Mevel(FRA), Garmin-Cervelo +5

5. Michele Scarponi(ITA), Lampre-ISD +14

6. Pablo Lastras Garcia(ESP), Movistar +22

7. Vincenzo Nibali(ITA), Liquigas-Cannondale +24

8. Steven Kruiswijk(NED), Rabobank +28

9. Alberto Contador Velasco(ESP), Saxo Bank-SunGard +30

10. José Rodolfo Serpa Perez(COL), Androni-Giocattoli +33

Pontverseny állása:

1. Alessandro Petacchi(ITA), Lampre-ISD 48 pont

2. Christophe Le Mevel(FRA), Garmin-Cervelo 41 pont

3. Michele Scarponi(ITA), Lampre-ISD 38 pont

4. Roberto Ferrari(ITA), Androni-Giocattoli 30 pont

5. Angel Vicioso Arcos(ESP), Androni-Giocattoli 28 pont

Hegyi trikó állása:

1. Bart De Clercq(BEL), Omega-Pharma Lotto 11 pont

2. Martin Kohler(SWI), BMC Racing Team 10 pont

3. Federico Canuti(ITA), Colnago-CSF Inox 9 pont

4. Gianluca Brambilla(ITA), Colnago-CSF Inox 8 pont

5. Michele Scarponi(ITA), Lampre-ISD 7 pont

U-25 állása:

1. Steven Kruiswijk(NED), Rabobank 23:10:27

2. Roman Kreuziger(CZE), Pro Team Astana +16

3. Robert Kiserlovski(CRO), Pro Team Astana +24

4. Francesco Masciarelli(ITA), Pro Team Astana +31

5. Kevin Seeldrayers(BEL), Quick Step +54

Csapatverseny állása:

1. Team Movistar 68:49:01

2. Pro Team Astana +1

3. Geox-TMC +1'06

4. Androni-Giocattoli +1'21

5. Sky Procycling +2'32

Holnap egy sima szakasz lesz, kedvezhet a sprintereknek.

Végül, az összetettben vezető Pieter Weening!

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr622901691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása