Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.05.18. 17:22 Bondi

Giro d'Italia - 11. szakasz - összefoglaló

A mai nap folyamán egy 144 km-es szakasz várt a mezőnyre. Tortoreto Lido-ból Castelfidardo-ba érkezett a mezőny. Ez a nap igazán kedvezett a szökevényeknek, hiszen a sok dimb domb, vasúti felüljáró igazi lehetőséget teremtett egy olyan sornak akik az összetettben már nem lehetnek veszélyesek az okosokra illetve ma a sprinterek csapatai sem erőltették meg magukat.

                   A nap elején nagy volt a mozgolódás a mezőnyben. Sokan próbálkoztak szökéssel közöttük Pinotti, Kruijswijk, Petacchi és Kiryienka is.

A mezőny egy 11 fős társaságot engedett el, a csoport a Betancourt, Taborre, Stortoni, Moreno, Marzano, Agnoli, Konovalova, Nordhaug és Machado, Kruijswijk valamint Le Mevel. Az utóbbi három ember elengedése egy kissé meglepő volt, mert sem Kruijswijk nem állt rosszul az összetettben nem is beszélve Le Mevelről, aki a 3. volt az összetettben 1:19-es hátránnyal. Ezek tükrében elképzelhető, hogy a Saxo Bank taktikája között az is benne volt, hogy ha úgy alakul akkor az sem baj ha Contador elveszíti a rózsaszínű trikót, így ha a péntek-szombat-vasárnapi brutális 3 nap közül csak a pénteki napon nem nekik kéne védeni a trikót, már az is sokat számítana a csapatnak.

A szökevények előnye 2 perc fölé is nőtt, így a francia Le Mevel virtuálisan már érezhette magán a rózsaszínű trikót, ugyan ekkor még több, mint 50 kilométer volt hátra.

Ezt az előnyt nem sikerült feljebb tornázniuk, viszont a főmezőnyben az Astana-nak és az Androni-nak nem tetszett, hogy Le Mevel az élcsoportban van és átvették a vezetést a Saxo Bank-tól.

Az utolsó hegyi hajrához Moreno indult meg, aki ezután próbált magányos harcos módjára megszökni a szökevénysorból. Majd egy 30 másodperces előnyt sikerült is kiharcolnia, azonban felért még hozzá Konovalovas. Ketten próbálkoztak hazaérni, de a főmezőny az utolsó 2 kilométeren gyorsvonat módjára érkezett meg és először Konovalovast érték utol majd John Gadret indult meg és érte utol a spanyol Moreno-t. A kis francia után eredt Joaquim Rodriguez, azonban őt már nem tudta utolérni, így Gadret megnyerte első Giro szakaszát.

A szakasz eredménye

1 John Gadret (Fra) AG2R La Mondiale 3:33:11  
2 Joaquím Rodríguez Oliver (Spa) Katusha Team    
3 Giovanni Visconti (Ita) Farnese Vini - Neri Sottoli    
4 Jose Rodolfo Serpa Perez (Col) Androni Giocattoli    
5 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard    
6 Roman Kreuziger (Cze) Pro Team Astana    

 

Az összetettben annyi változást hozott ez a szakasz, hogy Le Mevel a 3. helyről visszacsúszott a 4.-re, miután nem sikerült felvenni a főmezőny tempóját és 10 másodperces hátrányt szedett össze a szakasz végére.

Holnap egy szép sík szakasz vár a mezőnyre. A sprinterek nagy lehetősége lesz ez, ezután már nem sok babér fog teremni nekik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr352914326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása