Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.06.22. 09:59 bendzsi98

Tour de Suisse 2011 összefoglaló

 Következett az esős svájci körverseny, ráadásul a 75. 9 szakaszból állt, amik nagyon nehezek voltak: 2 időfutam, 4 hegyi szakasz, és 3, hosszú sprintszakaszból állt. 1246 km hosszú volt, tehát hosszabb, mint a Dauphine. Kiváló mezőny gyűlt össze Schleckékkel együtt. Sajnos volt egy nagy bukás, de úgy tűnik, felépül a kerekes. Lássuk az izgalmakat!

Az első szakasz hasonlított a francia kör prológjára: 7 km hosszú volt. Mi oly meglepő, az etapot Fabian Cancellara nyerte. A világbajnok 9 mp-cel előzte meg Tejay Van Garderent, míg 17-tel a szlovák Peter Sagant.

A szervezők belecsaptak a lecsóba: rögtön egy kemény, hegyekkel tarkított szakasz következett. A szakaszt a kolumbiai Juan Mauricio Soler nyerte(sajnos még lesz róla szó...) 12 mp-cel megelőzve Cunegot és Frank Schleckket. Összetettben is átvette a vezetést a Movistar kerekese. Cunego és Mollema előtt vezetett. 

Jött egy még ennél is keményebb szakasz: az esőben kellett teljesíteni egy 1. és egy kiemelt kategóriás hegyet. A szakaszon többek között Andy Schleck is támadott, azonban a kiemelt kategóriás hegyen, a Scheideggen már Cunego volt elől. A lejtmenetben 3 km-rel a vége előtt Peter Sagan utolérte az olaszt, és lesprintelve megnyerte a szakaszt. Cunego, a "szöszi" pedig a sárga trikóval vigasztalódott. Egyébként 3. Fuglsang lett a szakaszon. Összetettben Soler állt a 2., míg Mollema a 3. helyen.

Jött az első sík szakasz, hasonlóan a Dauphinehoz, egy emelkedővel a végén. A szakaszt Thor Hushovd nyerte, Sagan lett a második, és két másodperc hátránnyal 3. helyen végzett Marco Marcato. Összetett: nincs változás. Kék trikóban(pont) Sagan, zöldben(hegyi) Ten dam állt.

Majd újabb sima szakasz jött: Tagerschenben nagyon örült a sikernek Borut Bozic, aki Freiret és Sagant sprintelte le. Nem változott ezután semmi.

És.... jött a 6.szakasz. Kiemelt kategóriás, hegyi befutó. Sajnos inkább nem erről szólt a szakasz, ugyanis 45 km telt el az etapból, és Juan Mauricio Soler feküdt az út szélén, vérző füllel. Kiderült, hogy nekiment egy kerítésnek, és eltört a koponyája, a bokája, emellett más sérüléseket is szenvedett. Mentőhelikopterrel a kórházba szállították a 2. helyen álló kerekest. Kómában volt pár napig, mára azonban már szinte teljesen felébresztették a kómából, és nincs életveszélyben. A szakasz folytatódott azonban, és a Giro felfedezettje, Steven Kruijswijk nyert, Leipheimer és Cunego előtt. Összetettben a bukás következtében Mollema felugrott a 2., míg Kruiswijk a 3. helyre. A két Rabobankos fiatal hátránya azonban már másfél perc volt.

7.szakasz, röviden: szökevénygyőzelem az 1.kategóriás hegyen, Thomas De Gendt, a Vacansoleil versenyzője nyert, Andy Schleck és Jose Rojas előtt.

8. szakasz: érdekes sprintszakasz. Ugyanis a befutóra kettészakadt a mezőny, és hátul maradt Bauke Mollema. Az etapot Sagan nyerte Goss és Swift előtt. Összetettben: Cunego, Kruiswijk, F.Schleck. Mollema 5.-nek csúszott vissza. 4. helyen Leipheimer állt, 1'59 hátránnyal. Ez nagyon fontos volt a későbbiekben...

Ugyanis következett az uccsó szakasz, a 32 km-es, Schaffhauseni időfutam. A kérdés egyértelműen ez volt: vajon sikerül-e Cunegonak megtartani a sárga trikót?? Hát, nem sikerült. Az időfutamot a korán induló Cancellara nyerte, csupán 9 mp-cel megelőzve a rémgyönge Klödent és 13-mal az amcsi "Livájt". Cunego gyönge volt, és mehetett a nagy számolás. Végül... LEIPHEIMER 4 MÁSODPERCCEL NYERT SZEGÉNY CUNEGO ELŐTT!!! Ekkora pechet... Levi bocsánatot is kért az olasz Lamprestól. Tehát a végeredmény: 1. Leipheimer 2. Cunego 3. Kruiswijk 4. Fuglsang 5. Mollema A ponttrikót Sagan, a hegyit Andy Schleck, a sprinttrikót pedig Mondory nyerte. 

Ez volt tehát a Tour két felkészítő versenye. Nemzeti bajnokságok, majd július 2-án Tour de France! Tartsatok továbbra is velünk!

Végül, de nem utolsó sorban, a RadioShack Svájci királya, Levi Leipheimer:

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr43005328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása