Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.02. 18:37 bendzsi98

Tour de France 2011-1. szakasz összefoglaló

 Elkezdődött a 2011-es Tour, egy 191 km hosszú, viszonylag sima szakasszal. Azonban az utolsó 2 km emelkedett, és ez izgalmakkal is szolgált! Nézzük mi történt a nyitányon!

A szakasz Passage du Gois La Barre-De Montsból indult. A szakasz már "híres" volt, hisz többször is áthaladt a mezőny már itt. Jellegzetessége a kis híd-szerűség, amit naponta kétszer is elönt a tenger. 1999-ben Lance Armstrong gyakorlatilag itt nyerte meg a Tourt, hisz többek között Alex Zülle is belekeveredett a nagy bukásba. Na, de vissza a jelenbe: 3 szökevény volt ma: Jeremy Roy, Perrig Quemeneur és Lieuwe Westra. Elég jól el tudtak menni: 7 perc előnyük is volt. A szakaszon végig az Omega-Pharma Lotto irányított: Gilbertnek nagyon dolgoztak ám! 63 km-rel a nyitány után egy bukás történt: Gilbert csapattársa, Vanendert bukott a mezőny elején, magával sodort néhány embert, de mindenki vissza tudott állni. A szakasz nagy része eseménytelenül telt le. Majd következett az első(és egyben a szakaszon egyetlen)részhajrá, Avrilleben. A megváltoztatott szabályok miatt igazi sprint volt: végül Roy nyerte. A mezőny is helyezkedett, főleg a HighRoad, hisz Cavendishnek fontos volt a részhajrá 4. hely(ezért is pontok járnak). Azonban áthúzva számításait, Farrar nyerte a kissprintet. Ekkor 2:30 volt a szökevények előnye. Majd folyamatosan nőtt-csökkent a különbség. 55 km volt még hátra a szakaszból, amikor Gerdemann esett egyet. Később befogták a szökevényeket, és a mezőny 15 km-rel a vége előtt együtt haladhatott. Ekkor jött a nagyon izgalmas rész!! 9 km volt még hátra, amikor egy nagy bukás rázta szét a mezőnyt: egy Astanas versenyző nekiment egy út szélén álló nézőnek, és mivel a sor körülbelül felénél volt, meg kellett állnia 150 versenyzőnek! Hál'Isten nem történt semmi nagyobb baj, de a későbbiekben meghatározó lehet az incidens: hátul maradt több nagy esélyes, köztük a címvédő Contador is! Gyakorlatilag két komoly esélyes maradt elől:  Andy Schleck és Cadel Evans. 40 mp hátrány volt ekkor. Nem volt azonban vége: 3 km-rel a vége előtt az elől maradt, 40 fős bolyban történt egy bukás. Belekeveredett köztük Schleck is. De mivel 3 km-en belül történt, nem kaptak időhátrányt! Gilbert, Hushovd, Cancellara, Rojas, Klöden, Horner, Van den Broeck, T.Martin, Evans, Taaramae, Thomas. Csak néhány név, akik elől maradtak. Cancellara 1 km-rel a vége előtt robbantott: Gilbert ment vele. Kb. 500-zal a vége előtt utólérte, továbbment, és behúzta a szakaszt!! Őt Cadel Evans követte, majd jött Hushovd. Izgalmas szakaszon vagyunk túl!

1.szakasz, eredmények:

1. Phillippe Gilbert(BEL), Omega-Pharma Lotto

2. Cadel Evans(AUS), BMC +3

3. Thor Hushovd(NOR), Garmin-Cervelo +6

4. José Joaquin Rojas Gil(ESP), Movistar s.t.

5. Jürgen Van den Broeck(BEL), Omega-Pharma Lotto s.t.

Ugyanez az összetett állása is. Hegyi trikó összetettben Gilbert vezet Evans előtt(merthogy a finish egy 4.kategóriás hegy volt!). Zöldben Gilbert vezet, de holnap Hushovdon lesz. A legjobb fiatal pedig Thomas. Végül Contador 1'20-t kapott Gilberttől, és 1'14-et Schlecktől!

Holnap csapatidőfutam lesz; 23 km Les Essartsban. Esélyes a Garmin, az HTC és a Leopard.


Végül a boldog sárga trikós, Phillipe Gilbert:

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr33033059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varivanda 2011.07.03. 06:59:34

Kitűnő összefoglaló, de ne feldkezzünk meg a nap bohócáról, André "Gorilla" Greipelről, akinek sikerült még a passzázson, jóval az éles rajt előtt fejre állnia:-)
süti beállítások módosítása