Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.04. 20:57 velominator

Tour de France 2011 - 3. szakasz - Összefoglaló

A mai napon egy sík szakasz várt a mezőnyre, tehát nem vehetett ki sok erőt a végső győzelemre esélyesekből, még a közel 200 km megtett út sem annyira. Nos, a forgatókönyv szerint sikerült ellépni egy szökevénycsoportnak, tagjai: Delage (FDJ), Gutiérrez (Movistar), R. Pérez (Euskaltel), Bouet (AG2R) és Terpstra (Rabobank). Nem mondom azt, hogy nem lett volna esélyük hazaérni, mert azért nem gyenge sor. Ez ellenére a nagy előnyük nem bizonyult elégnek. A mai szakaszon 104 km megtétele után volt egy sprintbefutó, amelyet Jeremy Roy-hoz hasonlóan az FDJ csapatában lévő Delage nyert meg. A mezőnyben Gilbert, Hushovd és Cavendish küzdött a 10 pont megkaparintásáért, végül a brit Cavendishé lett a 10 pont. A mezőny csökkentette hátrányát ekkor a szökevényekkel szemben, viszont a kategorizált emelkedőhöz érve nőtt a megszökött kvintett előnye. A 66 méter magas "emelkedő" megmászásánal az élen lévők dolgát nehezítette, hogy befújt nekik az erős szél és ekkor áthaladva a Loire folyó egyik hídján szép látvány tárult a szemük elé. Delage a hegyi pontokat is elhalászta, így egálba került az 1. szakasz győztesével, Gilbert-rel. A pelotonban pedig előrejöttek néhányan tempót menni, és így faragtak is jócskán a hátrányból. A nagy iramban leszakadt például Swift a Sky egyik sprintere, és a francia bajnok (Chavanel) is. Némi esély látszott a felzárkózásukra, de ez nem történt meg. Az élen együtt, összedolgoztak, mindaddig míg Delage nem kezdett el támadni és vele tartott Gutiérrez is. Ekkor már csak 40 másodperc előnye volt a megszökötteknek. A három leszakadt szökevényt a mezőny bedarálta és habár Delage és Gutiérrez is mindent beleadott őket 9 km-rel a vége előtt érték be. A Katusha és a HTC dolgozott ekkor, az előbbi Galymzianovért, az utóbbi Cavendishért. 5 km-en belül a HTC vonata tűnt erősnek, de a brit mögé tette a kereket Hushovd és Petacchi is. A Vacansoleil készült valamire nagyon, ezt jelezte Marcato próbája, hogy meghúzza a sort, bár ez reménytelen volt. Cavendish győzelme érett lassacskán, de tudjuk, hogy ezen a napon írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot Amerikában. Farrar is vágyott a győzelemre tehát. Az utolsó kanyar mindig kritikus pont, itt kell jól helyezkedni. Hát Dumoulinnek ez nem sikerült, bukott. A sárgában lévő Hushovd Farrarnak dolgozott, persze Deannel és Millaral együtt, és ennek köszönhetően az amerikai megnyerte a 3. szakaszt. Itt még had említsem meg a hármas szám fontosságát. Farrar a befutókor az ujjaival 'W'-t formázott, ajánlva a győzelmet a legjobb barátjának Weylandtnak, ki a Giro d'Italia 3. szakaszán szenvedett drámai és sokkoló balesetet, ami az életét követelte. Cavendish pedig csak 5. lett. Romain Feillu viszont nagyot hajrázott. A legjobb csapatmunkát ma is a Garmin-Cérvelo végezte.

A szakasz eredménye:

1. Tyler Farrar (USA) Garmin-Cérvelo                                                         4:20:21

2. Romain Feillu (FRA) Vacansoleil                                                                 a. i.

3. José Joaquin Rojas (SPA) Movistar

4. Sébastien Hinault (FRA) AG2R

5. Mark Cavendish (GBR) HTC-Highroad

6. Thor Hushovd (NOR) Garmin-Cérvelo

7. Julien Dean (NZL) Garmin-Cérvelo

8. Borut Bozic (SLO) Vacansoleil

9. André Greipel (GER) Omega Pharma-Lotto

10. Jimmy Engoulvent (FRA) Saur-Sojasun

 

Az összetett állása:

1Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo9:46:46 
2David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo  
3Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team0:00:01 
4Geraint Thomas (GBr) Sky Procycling0:00:04 
5Linus Gerdemann (Ger) Leopard Trek  
6Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling  
7Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek  
8Andy Schleck (Lux) Leopard Trek  
9Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek  
10Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling

Contador hátránya maradt 1 perc 42 másodperc.

A pontversenyt Rojas vezeti Farrar előtt. A pöttyös trikó Gilbert-é. A fehér trikót Thomas viseli továbbra is. A piros rajtszámot holnap Delage viseli (megérdemelten). A csapatversenyben pedig a Garmin-Cérvelo vezet.

Ami a negyedik szakaszt illeti, ez egy Gilbert-nek fekvő szakasz lesz, viszont Hushovd is megnyerheti, ám szerintem ha nem is nyer biztos, hogy elől lesz holnap. A sárga trikót így meg tudja védeni, feltéve ha Evans támadását  vissza tudja verni. Hasonló vége lehet a 4. szakasznak, mint az elsőnek. A megmászott emelkedő 3. kategóriás (Mur de Bretagne).

A Mur de Bretagne profilja: http://www.climbbybike.com/profile_520/Mûr-de-Bretagne_profile.jpg

Végül a kép a boldog győztesről:

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr473039469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása