Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.04. 21:38 velominator

Tour de France 2011 - 3. szakasz - A nap embere (Tyler Farrar)

A mai szakasz a sprintereknek kedvezett, de előbb be kellett fogni a szökevényeket. Ezt 10 km-en belül sikerült még végrehajtani, így a mezőnyhajrához elkezdhettek készülődni a felvezető sorok. A HTC és a Garmin viaskodott tulajdonképpen és a legjobb felvezetést a Garmin nyújtotta. A sárga trikós Hushovd rengeteget segített Farrarnak, pedig Hushovd is sprintelhetett volna. A jó felvezetés csak az egyik kulcsa a végső sikernek. A második elemmel, a versenyzői kvalitással lesz teljes a dolog. Nos, ilyen kvalitásnak számít a gyorsaság, az erő, a robbanékonyság, a jó időzítés, nagyfokú figyelem és a jó helyezkedés. Ez megvan pár emberben. A mostani esetet vizsgálva Cavendish sikeréhez egy hiányzott, ez az acélos és hiba nélküli felvezetés. De a Garminnál ez jelen volt és így Farrarnak megnyílt az út. Ha Farrar pedig elől van, akkor onnan őt nehéz lehajrázni. Az amerikai nyert és így (tragikus körülmények közt) elhunyt barátjának (Weylandt) ajánlva a győzelmet haladt át a célvonalon. Farrar napjaink egyik legjobb sprintere, és ezt ma is bebizonyította. Szép volt Farrar! Végszóként említem meg, hogy én őt tartottam ma esélyesnek.

A nap embere: Tyler Farrar

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr253039626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása