Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.17. 18:12 bendzsi98

Tour de France 2011-15.szakasz összefoglaló

 Ma egy teljesen sík szakaszra került sor, Limoux és Montpellier között 187 km várt a mezőnyre. Csupán egy 4. kategóriás dombocska tarkította az unalmas szakaszt. Lássuk, mi történt!

Hamar kialakult a szokásos szökevényboly, amelynek tagjai a következők voltak: Ignatyev(Katyusa), Delage(FDJ), Dumoulin(Cofidis), Delaplace(Saur) és Terpstra(Quick Step). Gyorsan megnőtt a különbség, 4 perc előnyük is volt. A mezőnyben(mint ahogy a sprinterek csatáját hozó szakaszokon) a HighRoad diktálta a tempót. Mint ahogy már említettem, az etap eseménymentes volt. Ignatyev megnyerte a hegyi hajrát, majd Delage a részhajrát. A mezőnyben pedig Cavendish jött be elsőként. A táj viszont kárpótolt mindenkit, hisz mint ahogy mindig, most is csodálatos volt. Egy fontosabb hír érkezett a szakasz során, mégpedig az, hogy a kiváló kerékpáros, Alexandre Vinokourov hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonult. Kb. 15 km-rel a vége előtt befogták a szökevénysort, kivéve Ignatyevet és Terpstrát, akik továbbmentek. Az orosz hiába, befogták. Viszont a holland! Ő még sokáig bírta, csupán 2,5-tel a vége előtt fogta be a HighRoad vezette mezőny. Közben betámadott Gilbert és Roy, akiket a Quick Steppessel együtt fogtak be. Közben kiválóan helyezkedett Boasson Hagen, Farrar és Daniel Oss is. 700 méterrel a vége előtt Renshaw megindult, ahogy szokott, és ez eredményre vezetett: Cavendish 300-zal a vége előtt megindult, és nem lehetett megverni! A második helyre Farrar, míg 3. helyre a végre villantó Petacchi tekert be. A meglepetés ember a 4. helyen végző Oss lett. Míg Andre Greipel csupán a 13. helyen végzett.

Eredmények:

1. Mark Cavendish(GBR), HTC-HighRoad 4:20:24

2. Tyler Farrar(USA), Garmin-Cervelo s.t.

3. Alessandro Petacchi(ITA), Lampre-ISD s.t.

4. Daniel Oss(ITA), Liquigas-Cannondale s.t.

5. José Joaquin Rojas Gil(ESP), Movistar s.t.

6. Ben Swift(GBR), Sky Procycling s.t.

7. Gerald Ciolek(GER), Quick Step s.t.

8. Tony Gallopin(FRA), Cofidis s.t.

9. Francisco José Ventoso Alberdi(ESP), Movistar s.t.

10. Sébastien Hinault(FRA), AG2R s.t.

Az összetettben nem változott semmi, továbbra is Voeckler vezet. A hegyi összetettben és a fiatalok versenyében sem történt változás, előbbiben Vanendert, utóbbiban Uran áll az élen. A pontversenyben Cavendish tovább növelte előnyét, míg a csapatversenyben a Leopard vezet.

Holnap pihenőnap lesz, utána pedig egy érdekes szakasz jön. A Saint-Paul-Troix-Chateau-Gap szakasz viszonylag sík lesz, azonban 11 km-rel a vége előtt egy 2.kategóriás hegy lesz, és utána lejtmenet. Ez a befutó 2003-ban is benne volt a programban, akkor esett el Joseba Beloki, a nagy esélyes, és akkor kellett föladnia a versenyt. Íme, a szakasz profilja:

És végül a sárga trikós Thomas Voeckler:

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr863074875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása