Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.21. 18:14 Bondi

Tour de France 2011 - 18. szakasz - összefoglaló

A mai nappal elérkeztünk az alpok hegyeihez, ami egyben azt is jelentette, hogy a mai és a holnapi szakaszon most már elkerülhetetlenül támadniuk kell azoknak akik az összetettért mennek.

                     3 komoly hegyet másztak meg, először az Agnelt majd következett az Izoard és végül a befutó a Galibier csúcsán volt.

Az első hegyre már több csoportban érkeztek meg a bringások.  Az elsők között jött Iglinsky, Roche, Monfort. Majd utánuk is jött még 2 csoport. Erre a szakaszra már Gesink is próbálkozott egy szökéssel, de az ő csoportjuk visszaolvadt a sárga trikós csoportjába. A szökevények között Roche állt a legjobban az összetettben, ekkor a 21. helyen volt.

Az Izoard-ra érkezve egy kissé meglepő és érdekes támadás következett. A kisebbik Schleck indult meg, az ő támadására senki sem reagált így könnyedén el tudott lépni Voeckler-éktől. A csúcsra felérve már 2 percre el tudott lépni tőlük. A lejtmenetben Monfort bevárta a csapattársát, Andy-t, hogy menjen neki tempót. Ha jobban belegondolunk a Leopard taktikája zseniális volt. A jobb forgató könyv szerint végig tudja tartani a tempót és az esélyesek előtt ér célba, de ha ez nem sikerül és utolérik őt akkor még mindig tudna segíteni Frank-nak.  Így vagy ő vagy a bátyó jó helyzetben marad a szakasz végére az összetett szempontjából. A Galibier lábához érve már több, mint 4 percre duzzadt az előny.  Egy rövid ideig vitte még a tempót Monfort, majd félreállt és Schleck ment tovább elől Iglinsky-vel és Roche-csal.

Megkezdte a nap utolsó hegymenetét Contadorék csoportja és ekkorra már tetemes hátrányt kellett volna ledolgozniuk Andy-val szemben. Jó pár kilométer eltelt mire a spanyol próbálkozott valamivel, de túl sok erő nem volt benne. Ekkorra Evans átvette a vezetést az üldöző csoportban, hiszen ekkor már a hátránya 2 perc körül mozgott virtuálisan az összetettben a luxemburgival szemben és ezt már kérdéses lett volna ledolgoznia az időfutamon. Cadel végig vitte elől a tempót, ennyit talán még sohasem vezetett a Touron. Szép lassacskán az előnye is elkezdett olvadni Andy-nak.

3 kilométerrel a vége előtt Contador is megadta magát és végérvényesen elszállt a győzelemért folytatott harcért. Evans tempóját csak a két francia Rolland és Voeckler, Basso, Cunego és Frank tudta tartani a végéig. Az előny annyira csökkent, hogy Voeckler-nek esélye volt még egy napig magán tartania a sárga trikót, ha 2:36-on belül ér be Schleck-hez képest.

Ekkora már Andy ünnepelhette csodálatos győzelmét. A végén Evans és Voeckler önkívületi állapotban mindent beleadva tekert és sikerült lefaragniuk annyit a hátrányból, hogy a francia továbbra is viselheti a sárga trikót Evans pedig 1 percen belül tudott maradni az összetettben.

A szakasz eredménye

 

1 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek 6:07:56  
2 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek 0:02:07  
3 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:02:15  
4 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale 0:02:18  
5 Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar 0:02:21  
6 Pierre Rolland (Fra) Team Europcar 0:02:27  
7 Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD 0:02:33  
8 Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne 0:03:22  
9 Thomas Danielson (USA) Team Garmin-Cervelo 0:03:25  
10 Ryder Hesjedal (Can) Team Garmin-Cervelo 0:03:31  

 

Az összetett állása

1 Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar 79:34:06  
2 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek 0:00:15  
3 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek 0:01:08  
4 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:01:12  
5 Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD 0:03:46  
6 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale    
7 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 0:04:44  
8 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:05:20  
9 Thomas Danielson (USA) Team Garmin-Cervelo 0:07:08  
10 Jean-Christophe Peraud (Fra) AG2R La Mondiale 0:09:27  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr343086997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása