Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.22. 18:28 Bondi

Tour de France 2011 - 19. szakasz - összefoglaló

Ma a mezőny elérkezett az utolsó hegyi szakaszhoz. Madone-ból indultak és az Alpe d’Huez volt a célállomás. Viszonylag egy rövidke szakasz volt a mai, de három kőkemény hegy várt a mezőnyre a 107 kilométer alatt.  A kezdés után szinte rögtön  14 kilométer után kezdték el megmászni a Telegraphe-t.

Egy több fős szökevénysor lépett meg a főmezőnytől, nem sok idő telt el és hatalmas meglepetésre a tegnapi nap folyamán szenvedő Contador mindent egy lapra feltéve támadt. Megkezdődhetett a tanakodás a kísérő kocsikban, hogy most mit is kellene csinálni. Végül Contador után eredtek a Schleck testvérek Evans és Voeckler.

Pár kilométer eltelte után megrogyott Voeckler és abban a pillanatban Evans-nek is hirtelen elromlott a bringája, amit pár bénázás után ki is cseréltek. Az ausztrál szépen visszacsorgott a mezőnyben Voeckler pedig egy 30 másodperces távolból követte Contadorékat.

A hegy teteje előtt már utolérték Contadorék az előttük haladó  a szökevényeket, akik közül néhányan be is tudtak állni a sorba. Következett egy rövid lejtmenet a Telegraphe-ról.

Ezután következhetett a Galibier. Contadorék tartották a különbséget végig Evans-ékkel szemben. Voeckler próbálta tartani magát, ekkor már az Evans féle csoporttól is le volt maradva. A hegytetőre Andy ért fel elsőre ezzel 20 pontot szerzett( korábban a Telegraphe-n 8-at) és ezzel átvette a vezetést a pöttyös trikóért folytatott harcban. A hegytető előtt meglépett Samuel Sanchez és megkezdte a felzárkózást Contadorékra.

Következett egy hosszú 40 km hosszú lejtmenet. Sanchez szép lassan faragta le a hátrányát, ahogy ezt Evans-ék is tették. A lejtmenet végére összeért Contadorék és Evans-ék sora.

Jöhetett az idei Tour utolsó hegye. Contador nem várt sokáig, újra megindult a hegy lábánál. Pierre Rolland próbálta tartani vele a lépést ami egy ideig sikerült is neki. Samuel Sanchez eredt utánuk és előbb Rolland-ot érte utol majd felérkeztek Contadorra is. Ekkor egy kicsit megtorpantak és Rolland megindított egy támadást amire nem tudtak reagálni. Contador ekkora már meglehetősen elfáradt. Rolland ekkora már akkora előnyt szerzett, hogy nem tudták utolérni és ezzel első Tour szakaszgyőzelmét szerezte és mellé még a fehér trikót is magán viselheti holnap. Sanchez ellépet Contadortól és a 2. helyen érkezett be amiért 32 pontot szerzett és mivel Andy Schleck az Alpe d’Huez-en nem szerzett pontot így a spanyol megnyerte a pöttyös trikóért folytatott versenyt. Voeckler több, mint 3 perces hátrányával elvesztette a sárga trikót és a dobogóról is lecsúszott.

A szakasz eredménye

 

1Pierre Rolland (Fra) Team Europcar3:13:25 
2Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi0:00:14 
3Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard0:00:23 
4Peter Velits (Svk) HTC-Highroad0:00:57 
5Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team  
6Thomas De Gendt (Bel) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team  
7Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD  
8Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek  
9Andy Schleck (Lux) Leopard Trek  
10Ryder Hesjedal (Can) Team Garmin-Cervelo0:01:15 

 

Az összetett állása

1Andy Schleck (Lux) Leopard Trek82:48:43 
2Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek0:00:53 
3Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team0:00:57 
4Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar0:02:10 
5Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD0:03:31 
6Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard0:03:55 
7Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi0:04:22 
8Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale0:04:40 
9Thomas Danielson (USA) Team Garmin-Cervelo0:07:11 
10Pierre Rolland (Fra) Team Europcar0:08:57 

 

A hegyi verseny végeredménye

1Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi108 pts
2Andy Schleck (Lux) Leopard Trek98 
3Jelle Vanendert (Bel) Omega Pharma-Lotto74 
4Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team58 
5Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek56 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr73089665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása