Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.23. 18:12 Bondi

Tour de France 2011 - 20. szakasz - összefoglaló

Az utolsó olyan szakaszhoz érkeztünk ahol még a versenyzők tudtak javítani a helyzetükön. A szakasz egy 42 kilométeres időfutam volt, amely azoknak a bringásoknak ismerős lehetett akik a Dauphine-n indultak júniusban.

               A szakasz esélyesei közül Cancellara indult elsőként. Nem volt szerencséje, mert mikor még ő ment akkor vizes volt az aszfalt, ugyan át tudta venni a vezetést de azt tudni lehetett, hogy most nem Fabian-é lesz a győztes idő.

Az út egyre száradt. Nem sokkal később a svájci elbúcsúzhatott az első helytől. A célban megelőzte De Gendt és Porte is.

Majd jött a német trónkövetelő, Tony Martin aki a célban majd másfél perccel vette át a vezetést De Gendt-től.

Jöhettek az összetett éllovasai. Tartogatott még számukra is megválaszolatlan kérdéseket. Először a fehér trikóért folytatott harcban. A 13. helyről kezdte meg a mai szakaszt Taarame, akinek 1:33-at kellett volna ledolgoznia a tegnapi francia hőssel, Pierre Rolland-dal szemben. Taarame jó időfutam menő és ennek megfelelően jó időt is tekert, de Rolland összeszedte magát és csupán 47 másodpercet kapott az észttől, így meg tudta tartani a fehér trikót.

Contador a tegnapi öngyilkos menete után ma ismét jobb formát tudott mutatni. A szakaszt a 3. helyen tudta befejezni, amivel megelőzte az összetettben Cunego-t.

Majd jöhetett a mindenki által várt csata. Evans vs Schleck testvérek, bár főként csak Andy volt az ellenfele. Andy előnye 53 másodperc volt a testvérével szemben és 57 az ausztrállal szemben. Evans-nek ismerős lehetett a szituáció, már a 2008-as végső időfutamon is egy hasonló különbséget kellett volna ledolgoznia Sastre-val szemben, ami akkor nem sikerült, pedig Schleck hasonlóan megy időfutamon, mint egykori csapattársa.

Cadel folyamatosan dolgozta le a hátrányát és úgy tűnt, hogy most le fogja tudni dolgozni és megnyerheti a sárga trikót. Majd a virtuális számláló nem mutatott különbséget majd át is fordult. Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy Andy nem tudja visszahozni már és elveszíti a sárga trikót. Evans az utolsó időmérőnél csak 2 másodpercre volt Martin-tól így komoly esélye volt szakaszgyőzelemmel átvennie az összetett vezetést. Végül a célban 6 másodperccel elmaradt Martin-tól, de most ez érdekli a legkevésbé Evans-t. Sok megszenvedett Tour után idén, 34 évesen ő gurulhat be Párizsba sárga trikóban, gratulálunk Cadel.

A szakasz eredménye

1 Tony Martin (Ger) HTC-Highroad 0:55:33  
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:00:07  
3 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 0:01:06  
4 Thomas De Gendt (Bel) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:01:29  
5 Richie Porte (Aus) Saxo Bank Sungard 0:01:30  
6 Jean-Christophe Peraud (Fra) AG2R La Mondiale 0:01:33  
7 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:01:37  
8 Fabian Cancellara (Swi) Leopard Trek 0:01:42  
9 Peter Velits (Svk) HTC-Highroad 0:02:03  
10 Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne    

 

Az összetett állása

1 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 83:45:20  
2 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek 0:01:34  
3 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek 0:02:30  
4 Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar 0:03:20  
5 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 0:03:57  
6 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:04:55  
7 Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD 0:06:05  
8 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale 0:07:23  
9 Thomas Danielson (USA) Team Garmin-Cervelo 0:08:15  
10 Jean-Christophe Peraud (Fra) AG2R La Mondiale 0:10:11  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr973091921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása