Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.05. 19:53 Bondi

Tour de Pologne - 6. szakasz összefoglaló

A mai nap során Bukovina körül egy 207,7 km-es szakasz várt a mezőnyre. Ez volt a mindent eldöntő szakasz, ugyanis 11 első kategóriás hegyet másztak meg a bringások.


Egy 9 fős szökevény csoport alakult ki és a főmezőny kisebb tempója miatt az előnyük majdnem 7 perc  is volt. A szökevényeket  a  Thomas Rohregger (Leopard) , Oscar Pujol (Lotto), Diego Ulissi (Lampre), Nelson Oliveira (RadioShack), Jacek Morajko (CCC), Simon Geschke (Skil), Morris Possoni (Sky), Laurent Didier (Saxo), Michael Golas (Vacansoleil) és Javier Arrendonea (De Rosa) sor alkotta. Később Malacarne (Quick Step) próbált felérni az elől lévőkre, de ezt egyedül nem bírta teljesíteni.

A szökevények előnye szép lassan fogyott, Rohrogger lépett meg a többiektől, de túl nagy előnyt nem tudott szerezni a többiekkel szemben. 28 kilométerrel a vége előtt érték utol a 9 bringást majd egy két kilométer kellett, hogy az osztrák is beolvadjon a sorba.

26 kilométertől kezdődött az igazi verseny. Először a Saxo csapata hozta a főmezőnyt. A dán csapatból Marycz próbálkozott a lejtmenetben, de jelentős különbséget nem sikerült kiharcolnia. A Radioshackből Leuqatre ment utána, de hamarosan utolérte őket a mezőny.

Következett az utolsó előtti hegy, a címvédő Daniel Martin indult meg, őt próbálta követni Rutkiewicz. Sagannak ezen a hegyen voltak nehézségei, de Nibalinak és a lejtmenetnek köszönhetően felértek Martinékra. Majd jöhetett az utolsó hegy és a cél, Sagan nagyon jól követte le Martint, de a végére nagyon elfáradt és nem tudta lekövetni az ír fiú támadását. Aki meg is tudta nyerni a szakaszt ezzel 10 másodperces időjóváírást is kapott és Sagan 13 másodperccel később ért be így elvesztette az összetettbeli vezetést 3 másodperccel. Az összetett 3. helyén Marcato is 3 másodpercre van Martintól így az utolsó szakasz ide vagy oda, nem lehet nyugodt a Garmin bringása.

A szakasz eredménye

1Daniel Martin (Irl) Team Garmin-Cervelo5:41:05 
2Wout Poels (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team0:00:01 
3Marco Marcato (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team0:00:04 
4Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre - ISD  
5Tiago Machado (Por) Team RadioShack0:00:06 

 

Az összetett állása

1Daniel Martin (Irl) Team Garmin-Cervelo23:50:06 
2Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale0:00:03 
3Marco Marcato (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team  
4Wout Poels (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team0:00:17 
5Peter Kennaugh (GBr) Sky Procycling0:00:19 

 

Holnap az utolsó szakaszt rendezik meg, ami során Krakkóban lesz a befutó és ugyaninnen lesz a start is. A pálya a sprintereknek kedvez, ezért kell főként odafigyelnie Martinnak Marcatóra és Sagan, mivel ők jól sprintelnek. Picit dimbes-dombos ez az etap, de azért mégsem hegyi befutót rendeznek. Úgyhogy így izgalmakat is tartogat az utolsó szakasz, ami általában már csak az örömködésről szokott szólni, a Tourral ellentétben az itt lévő időjóváírásoknak is fontos szerepe van. Holnap kiderül, hogy Martin meg tudja-e védeni tavalyi címét.

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr463128729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varivanda 2011.08.06. 08:50:27

Woody Allen hasonmásunk hihetetlen teljesítményt nyújtott az utolsó métereken, a sírból hozta vissza ezt a győzelmet. Bár nincs könnyű helyzetben, de legalább a Tátrát megcsinálta. Már nem hiába hagyta ott a napfényes Gironát:-)
süti beállítások módosítása