Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.21. 22:28 bendzsi98

Vuelta a Espana 2011-2.szakasz összefoglaló

 Ma egy sík szakasszal folytatódott a 2011-es spanyol körverseny, ahol a tengerparton jó kis mezőnyhajrát láthatott a közönség. A tegnapi csapatidőfutam után a már bemelegedett izmokkal rendelkező versenyzők jót tekertek a fullasztó hőségben egy 171,5 km-es távot megtéve, La Nucía és Playas de Orihuela között. Lássuk, mi történt!

Mint ahogyan lenni szokott, most is volt egy szökevénysor, amelyet most 4 fő, név szerint Martens(Rabobank), Hansen(Lotto), Rosendo(Andalucía) és Houanard(AG2R) alkotott. A kerekeseknek nehéz lehetett ellépni, hiszen(ahogy már említettem) óriási hőség uralkodott, 35 fokot mutattak a hőmérők! De azért sikerült valahogy ellépniük, és már előnnyel mászták meg az etap egyetlen emelkedőjét, a 3. kategóriás Alto de Relleut. A dombocskát Martens nyerte, megelőzve Rosendot és Hansent, ezzel 3 hegyi pontot szerezve. Ezek után már sík részen haladt a célig az immár egy fővel megfogyatkozott peloton, hiszen Matt Goss visszalépett. Azonban ez nem hátráltatta a HighRoadot, hisz az egész távon ők dolgoztak elől, a Sky-jal egyetemben. A szökevénycsoport előnye 5 perc is volt, de egyre csökkent. A két részhajrát azért még elvitték, mind a kettőn Rosendo haladt át elsőként. 32 km-rel a vége előtt végül 3 szökevényt utolértek, azonban Hansent csak 14 km-rel később érték be. A nagy tempót ezúttal 5 csapat diktálta, a HTC mellett az Omega-Lotto, a Leopard, a Rabo és a csodagyerekként titulált Kittelt foglalkoztató Skil. Végül az utolsó kilométeren elsőként Vigano(Leopard) indult meg, azonban utolérték őt. És ekkor érkezett a meglepetés, hiszen megtudtuk, hogy Cavendish, Petacchi, Freire és még néhány jó sprinter nincs a főmezőnyben, hisz leszakadtak! A HighRoad ezért Degenkolbot próbálta hozni. A cél előtti kis emelkedőn két kerekes kezdte meg kiválóan a sprintet: Sutton a Skyból, és Reynes az Omegából. Végül nem tudták őket befogni, és az ausztrál Sutton nyerte a szakaszt, nagy meglepetésre! 2. lett a spanyol Reynes, míg 3. lett Kittel. Farrar 4. lett. Cavendish pedig 1:01-et kapva csupán 158. lett!

Eredmények:

1. Christopher Sutton(AUS), Sky Procycling 4:11:41

2. Vicente Reynes Mimo(ESP), Omega-Pharma Lotto s.t.

3. Marcel Kittel(GER), Skil-Shimano s.t.

4. Tyler Farrar(USA), Garmin-Cervelo s.t.

5. Matti Breschel(DEN), Rabobank s.t.

6. Daniele Bennati(ITA), Leopard-Trek s.t.

7. Enrico Gasparotto(ITA), Pro Team Astana s.t.

8. Lloyd Mondory(FRA), AG2R s.t.

9. Luca Paolini(ITA), Team Katusha s.t.

10. John Degenkolb(GER), HTC-HighRoad s.t.

Az összetett is változott, 6. helyének köszönhetően Bennati vette át a vezetést Fuglsangtól. 

Az összetett állása 2 szakasz után:

1. Daniele Bennati(ITA), Leopard-Trek 4:28:11

2. Jakob Fuglsang(DEN), Leopard-Trek s.t.

3. Maxime Monfort(BEL), Leopard-Trek s.t.

4. Thomas Rohregger(AUT), Leopard-Trek s.t.

5. Peter Sagan(SVK), Liquigas-Cannondale +4 mp

6. Vincenzo Nibali(ITA), Liquigas-Cannondale s.t.

7. Eros Capecchi(ITA), Liquigas-Cannondale s.t.

8. Valerio Agnoli(ITA), Liquigas-Cannondale s.t.

9. Damiano Caruso(ITA), Liquigas-Cannondale s.t.

10. John Degenkolb(GER), HTC-HighRoad +9 mp

A pontversenyben Sutton, a hegyi versenyben Martens, a kombinációs versenyt pedig Rosendo vezeti. Míg a legjobb csapat a Leopard.

Holnap egy 163 km hosszú, kissé dombos szakasz vár a mezőnyre, Petrer és Totana között. Az utóbbi települést először érinti a Vuelta mezőnye. Esélyes lehet Sagan, Degenkolb, és akár Breschel is, de Kittelt is meg kell említeni.

Végül, de nem utolsó sorban a boldog piros trikós, Bennati:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr103169618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása