Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.23. 01:20 Bondi

Vuelta Espana 2011 - 3. szakasz - Összefoglaló

A mai napon Petrer-ből Totana-ba érkezett a mezőny. A 164 kilométer alatt két harmadik kategóriás hegyet mászott meg a mezőny.

          Ezen a szakaszon egy 5 fős szökevénycsoport alakult ki. A sort a Pydgornyy, Edet, Chavanel, Lastras és Irizar alkotta.

Előnyük 8 perce is felkúszott, mikor a Leopard és a Liquigas átvette a főmezőny irányítását. Az első hegy előtt 4:30 körülire csökkent az előnye a szökevényeknek, bár ekkor már csak négyen maradtak elől, ugyanis Edet nem bírta tartani a tempót.

Az első hegymenetben több részre szakadt a főmezőny is. A sprinterek alakítottak ki maguknak gruppetto-t, természetesen Cavendish vezetésével.

Majd jöhetett az utolsó hegy. A szökevények előnye ekkor még 3 perc felett volt és a főmezőny nem mutatott hajlandóságot arra, hogy be akarnák fogni a szökést. Azonban az utolsó hegyre kicsit összekapta magát a főmezőny.

A hegytetejére 2 perc alá csökkentették hátrányukat. A szökevénysorban Lastras indult meg a hegy végén és sikerült is elszöknie a többiektől. Jöhetett a lejtmenet majd utána egy rövid 3 km-es sík rész volt hátra.

Lastras a lejtmenetre 20 másodperces előnyt tudott kiharcolni, amit növelni is tudott. Hatalmas küzdelmet vívott a 3 üldözőjével akik idővel közelebb is tudtak kerülni hozzá, de mindez kevés volt ahhoz, hogy utolérjék.

Pablo Lastras ezzel a győzelemmel már mind a három nagy körversenyen tudott szakaszt nyerni.

A mezőny hiába próbálta csökkenteni a különbséget, csak 1:43-ig tudta azt minimalizálni, így a spanyol a szakasz győzelem mellé a piros trikót is magára húzhatta.

A szakasz eredménye

   
1 Pablo Lastras Garcia (Spa) Movistar Team 3:58:00  
2 Sylvain Chavanel (Fra) Quickstep Cycling Team 0:00:15  
3 Markel Irizar Aranburu (Spa) Team RadioShack    
4 Ruslan Podgornyy (Ukr) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team    
5 Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale 0:01:43  

 

Az összetett állása

1 Pablo Lastras Garcia (Spa) Movistar Team 8:25:59  
2 Sylvain Chavanel (Fra) Quickstep Cycling Team 0:00:20  
3 Markel Irizar Aranburu (Spa) Team RadioShack 0:01:08  
4 Ruslan Podgornyy (Ukr) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:01:24  
5 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 0:01:55  
6 Maxime Monfort (Bel) Leopard Trek    
7 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:01:59  
8 Valerio Agnoli (Ita) Liquigas-Cannondale    
9 Eros Capecchi (Ita) Liquigas-Cannondale    
10 Kanstantsin Siutsou (Blr) HTC-Highroad 0:02:04  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr823172415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása