Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.10.16. 21:44 velonso

Gilbert duplázott Lombardiában



A Giro di Lombardia évek óta az országúti szezon záróversenye, így aztán, erre a versenyre mindig kicsit nagyobb figyelem irányul. Ennek a figyelemnek a nagy része pedig, egy bizonyos belga kerekesre, aki nemcsak, hogy címvédőként érkezett ide, de az elmúlt időszakban jó formát mutatott, csütörtökön például a Giro del Piemonte egynapost is ő nyerte, éppen csak a világbajnoki cím nem jött neki össze idén sem, mindenesetre a fő esélyesnek ezúttal is ő számított.

A 260 km-es Milano és Como közötti útvonal egyébként sem számított könnyűnek, de erre még az időjárás is rátett egy lapáttal, a hideg és a szakadó eső is nehezítette a versenyzők dolgát, nem meglepő, hogy alaposan megtizedelődött a mezőny menet közben (midössze 34-en fejezték be a 195 indulóból), így 40 km-rel a befutó előtt már csak a legnagyobb esélyesek csoportja maradt elöl természetesen Gilberttel, Nibalival, Samuel Sanchezzel, Fuglsanggal, Scarponival és Mollemával többek között, majd a Colma di Sormanoról lefelé a technikás lejtmenetben a belga versenyző el tudott menni a csoporttól, csak Scarponi akart (vagy tudott) csak úgy ahogy vele menni, de így is néhány másodperc hátránnyal követte Gilbertet, aztán ahogy laposabb részre értek végül utol tudta érni. Eközben hátrébb kicsit szétszakadt a sor, Nibali például el is csúszott az egyik kanyarban a nedves faleveleken, de ahogy leértek az üldöző csoport is összezárt, viszont már 1 perces hátrányuk volt az élen álló pároshoz képest, és egyre inkább látszott, hogy nem nagyon lehet már esélyük utolérni őket.

                                                                                                                           

Maradt tehát elöl Gilbert és Scarponi az utolsó emelkedőre a San Fermora már Como mellett, és bár Gilbert tűnt erősebbnek az olasz sem akart lemaradni mögötte, és az emelkedőre felfelé tartottak egy kis erődemonstrációt, végig egymás mellett tekerve, időnként vállal egy kicsit még meg is lökték egymást. Tulajdonképpen együtt értek fel a hegyre, amikor Gilbert ritmust váltott, amit Scarponi is átvett volna, viszont egy pillanatra megtorpant, úgy tűnt hogy a váltójával lehettek gondjai, és végül ez el is döntötte a versenyt, innen már nem tudott a lejtmenetben visszazárkózni.

Philippe Gilbert tehát 2009 után ismét megnyerte a Giro di Lombardiát, ezzel folytatta azt a sorozatot, amely szerint az elmúlt években a győztes a következő évben mindig duplázni tudott, hiszen 2005-2006-ban Bettini, 2007-2008-ban pedig Cunego tudott itt győzni, az erőviszonyokat elnézve Gilbert viszont akár jövőre is eséllyel pályázhat a győzelemre, nos triplázni utoljára Fausto Coppi tudott (sőt ő zsinórban 4 győzelemig jutott 1946 és ’49 között).

Scarponi 12 másodperccel lemaradva érkezett meg másodiknak, a harmadik helyen Lastras ért célban, míg a 4. helyért Fuglsang sprintelte le Nibalit.

Végeredmény:

1Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto6:46:32 
2Michele Scarponi (Ita) Androni Giocattoli0:00:12 
3Pablo Lastras Garcia (Spa) Caisse d'Epargne0:00:55 
4Jakob Fuglsang (Den) Team Saxo Bank0:01:08 
5Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo  
6Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi0:01:12 
7Mikel Nieve Ituralde (Spa) Euskaltel - Euskadi0:02:07 
8Mauro Santambrogio (Ita) BMC Racing Team0:03:01 
9Carlos Barredo Llamazales (Spa) Quick Step0:03:25 
10Giampaolo Caruso (Ita) Team Katusha0:03:50 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr602376745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása